4 starka multiskrivare

I detta test kikar vi på fyra multiskrivare från marknadens största skrivartillverkare, som alla kan köpas för under 1?700 kronor. Här får du överraskande bra bildkvalitet och en uppsjö funktioner. En har t.o.m. en specialfunktion.

2 februari 2016

Med en multiskrivare där hemma kan du uppfylla väldigt många av dina fotografiska behov när dina bästa bilder ska förevigas på papper. Kvaliteten är nu nämligen så hög att du kan få mycket bättre bilder än när du beställer på nätet. Det beror på att tillverkarna har optimerat både bläck- och papperskvaliteten, samtidigt som skrivarnas skrivhuvuden har nått en nivå som kan tillfredsställa även proffsfotograferna. Det innebär att du för en relativt liten peng kan få en skrivare som blixtsnabbt spottar ur sig fina och imponerande utskrifter.

Med en multiskrivare brukar man kunna skriva ut i vanliga format som 10 x 15 cm, 13 x 18 cm och A4. När det gäller papperstyper är det möjligt att skriva ut på blankt och matt papper. Förutom för en modell måste du undvara möjligheten att skriva ut på exklusiva, tjocka papper med läcker struktur. Annars får du kliva upp till de stora, renodlade fotoskrivarna för A3 och uppåt. De kostar dock minst tre gånger så mycket som dessa modeller.

I det här testet granskar vi de fyra stora skrivartillverkarna Brother, Canon, HP och Epson, och alla modellerna kan köpas för under 1 700 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av