Få ut mer av kameran med batterigrepp

Funktioner som live view, wi-fi och gps dränerar kameran på ström. Därför är det en stor fördel att sätta ett batterigrepp på kamerahuset. Samtidigt får du en förbättrad ergonomi och fler funktioner.

När man vill bygga ut sin spegelreflex- eller systemkamera med nya tillbehör är det svårt att blunda för batterigreppet. För många fotografer är det en av de viktigaste uppgraderingarna av kameran. För det första ger batterigreppet möjlighet till extra batterikapacitet, så att man kan vara ute på fältet längre utan att få slut på ström.

Eftersom många nyare kameror har live view, wi-fi och gps kan det gå väldigt snabbt att tömma batteriet. Många batterigrepp tar både kamerabatterier av litiumjon-typ, som kan laddas, och vanliga AA-batterier i en speciell hållare. Till och med uppladdningsbara AA-batterier kan användas. På så sätt kan man snabbt få nytt liv i kameran om batteriet är slut och man inte kan ladda där man befinner sig. Med de bästa batterierna kan man fördubbla antalet bilder per uppladdning.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av