DJI Mavic 2 pro test
© DJI

Vårt första test av DJI Mavic 2 Pro

Vi har nu haft den nya drönaren från DJI i nästan en vecka, vilket innebär att våra första testresultat är klara.

4 september 2018 av Klaus Nygaard

Som vi tidigare har nämnt har DJI:s nya drönare Mavic 2 Pro så många nya finesser att vi knappt kommer ihåg alla. 

Efter en vecka med drönaren har vi därför ännu inte hunnit att testa alla funktionerna, men våra första testresultat är väldigt lovande. 

Läs också: 12 bra skäl: Därför har vi redan beställt DJI Mavic 2 Pro

Hasselblad-kamera ger bra bilder

Det är fortfarande för tidigt för att komma med ett slutgiltigt omdöme av den inbyggda kameran från Hasselblad, men våga första testbilder lovar gott. 

Färger och detaljer ser ut som att de kommer från en riktig kamera, jämfört med föregångaren där bilderna ser ut som att de kommer från en äldre mobiltelefon. 

Det dynamiska omfånget är också bättre.

Koll på regelverket vid drönarflygning? Här hittar du information.

Bättre drönarbilder i svagt ljus

Vi är väldigt glatt överraskade över funktionen HyperLight. Med den kan man ta bra bilder i svagt ljus, t.ex. i den blå timmen. 

Tidigare var det väldigt svårt att ta bra bilder under sådana ljusförhållanden, men HyperLight boostar färgerna och skärpan och minskar förekomsten av brus. 

Det ger väldigt fina resultat, vilket du kan se här.

HyperLight DJI Mavic Pro 2 Drone

Båda de här bilderna är tagna med DJI Mavic 2 Pro i den blå timmen. Den vänstra bilden är tagen utan användning av funktionen HyperLight, medan den högra bilden är tagen med HyperLight.

© Digital FOTO

Välfungerande automatisk timelapse

En annan ny funktion är HyperLapse. Det betyder att DJI Mavic 2 Pro kan åstadkomma automatisk timelapse medan du flyger runt med drönaren. 

Vi har testat att spela in några stycken, och det fungerar väldigt bra. Man väljer helt enkelt hur långa intervallen ska vara mellan varje bild samt hur lång filmen ska vara, så fixar drönaren resten och skapar fina små filmer.

Här kan du läsa allt om drönare

Snart kommer vårt stora test av DJI Mavic 2 Pro

DJI Mavic 2 Pro väsnas något mindre än tidigare, och batteriet håller lite längre. 

Vi flög i 25 minuter medan vi spelade in två hyperlapse-filmer bestående av totalt cirka 400 bilder, och då återstod fortfarande drygt 20 procent av batterikraften när vi landade.

Vi flyger vidare och återkommer med bilder samt vårt fullständiga test i Prylguiden snarast möjligt.

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO kan alltid läsa de senaste 10 numren av tidningen via vår tidningsapp Wype. Dessutom har du åtkomst till Fördelszonen med över 500 videokurser om fotografi och bildbehandling.

Börja prenumerera i dag, så får du någon av våra fina premier samt 2 nummer av Bonnier Digital FOTO direkt i brevlådan för bara 49 kronor + porto och expeditionsavgifter. Här hittar du våra erbjudanden.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av