Simen Haughoms drönarvideo blev viral på nätet.

På en timme den 1 juni fick 18-årige Simen Haughoms drönarvideo 500 000 visningar på Facebook. 

© Privat

Ung norsk drönarfotograf blir viral i hela världen

Han har lärt sig att flyga och filma på nätet. Nu har en av hans filmer fått 500 000 visningar på en timme.

2 juni 2017

I januari 2016 köpte 18-årige Simen Haughom en drönare. Sedan dess har hela världen fått upp ögonen för den unge norrmannen, som filmar den norska naturen på ett alldeles spektakulärt sätt. 

I torsdags morse visade videosajten The Lad Bible ett kollage av några av hans filmer på sin Facebook-sida. Och då exploderade intresset för Simens filmer. 

På bara en timme fick kollaget över 500 000 visningar - och blev därmed en av de videor som skapade störst engagemang i sociala medier i hela världen den 1 juni 2017.

Nedan kan du se videon som Lad Bible hade klippt ihop:

Drönargeniet slog igenom förra året

Första gången Simen Haughom fick hela världens uppmärksamhet var förra året, när han lade upp en video från Kjerag vid Lysefjorden på sin Facebook-kanal "Spectacular Norway".

Sedan dess har denna film kommit upp i över 200 miljoner visningar, efter att ha blivit viral i bland annat Kina, Thailand, Indien och Pakistan. Webbplatsen Gizmodo har också uppmärksammat Simen Haughom.

"Det känns helt overkligt att föreställa sig hur många personer som har sett den. Det är otroligt, och det gör att det blir roligare att ge sig ut och filma nya motiv", säger Haughom till Norske Dagbladet.

Nedan kan du se filmen som fått över 200 miljoner visningar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av