© DJI

Nya DJI Air 3 tar upp kampen med flaggskeppet

DJI Air 3 har uppgraderats på flera områden men har – tack och lov – inte blivit en av tungviktarna i klassen. Kanske ett perfekt val för entusiastiska hobbyfotografer?

25 juli 2023 av Nicolai Knudsen

En ny drönare har flugit in på marknaden och lagt beslag på segmentet precis mellan DJI Mavic 3 Pro och DJI Mavic Mini 3 Pro.

DJI Air 3, som den nya drönaren kallas, ligger precis mellan de två populära drönarna när det gäller pris och vikt. Men låt oss först ta en titt på specifikationerna, för det finns nyheter där också.

DJI Air 3 har två huvudkameror – en klassisk vidvinkel med en brännvidd på 24 mm och en maximal bländare på F1.7, samt ett teleobjektiv med en brännvidd på 70 mm och en maximal bländare på F2.8. Detta placerar den mellan de två ovannämnda drönarna, som har tre respektive en kamera.

Till skillnad från Mavic 3 Pro har båda kamerorna samma sensor på 1/1,3 tum, vilket vissa betraktar som en fördel vid bildbehandlingen när man arbetar med färger i bilderna.

Kamerorna har en upplösning på 48,0 megapixel. Video spelas in i 4K med 100 bilder per sekund. Det går att filma i stående format med 2,7K.

Du kan dessutom se fram emot upp till 46 minuters flygtid. 

>Läs även: Så bra är DJI Mavic 3

© DJI

Lättare och smartare DJI Air 3

DJI Air 3 har uppgraderats även när det gäller att undvika att flyga in i saker. Den är nämligen utrustad med samma avancerade sensorsystem som Mavic 3 Pro, så att den kan upptäcka hinder från alla håll.

Det kanske viktigaste, vilket indikeras av namnet "Air", är att DJI Air 3 bara väger 720 gram. Den klarar därmed gränsen vid 900 gram som för med sig ett antal begränsningar.

Visserligen får du inte lika mycket frihet som med Mini 3 Pro, men DJI Air 3 ger större möjligheter, och dessutom väger den alltså lite mindre än den större modellen.

Drönaren finns i tre olika modeller:

  • DJI Air 3 (DJI RC-N2) kostar från 12500 kronor.
  • DJI Air 3 Fly More Combo (RC-N2) kostar från 15500 kronor. 
  • DJI Air 3 Fly More Combo (RC-2) kostar från 17500 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av