Staaker

Intelligent följande drönare för actionklipp

Den här förarlösa drönaren följer dig överallt till lands, till sjöss eller nerför pisterna utan att du – eller någon annan – behöver röra ett finger.

Under flera år har det funnits förarlösa drönare som inte behöver manuell styrning, utan använder artificiell intelligens för att t.ex. följa en bestämd person.

En ny variant av detta är Staaker som också gör pilotens arbete överflödigt. Det är en följande drönare som använder radiostyrning för att göra så att drönaren följer det önskade motivet.

Drönaren följer helt enkelt den radioenhet som fotografen bär på sin överarm. Det kan vara en surfare bland vågorna eller en cyklist på en mountainbike.

Ställs enkelt in för att följa motivet

Drönaren kan förses med en actionkamera och kan ställas in till att hålla sig rakt ovanför personen eller följa efter i en bestämd vinkel och ett visst avstånd från personen.

Det går också att göra så att drönaren cirklar runt motivet, så att man täcker alla vinklar. Radioenheten har även några enkla knappar som gör att man kan strypa drönaren manuellt.

Drönaren kan förbokas redan nu och förväntas levereras lagom till jul för ett rabatterat pris på runt 12 5000 kronor.

Läs mer om Staaker här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av