Experternas bästa flygfoton

Drönare med fotoutrustning används i dag vid de flesta film- och teveproduktioner. Vi har träffat fotografen Tao Ahler, som har vigt sitt liv åt de flygande farkosterna. Här får du en inblick i expertens vardag och tips om hur du själv kommer igång.

10 juli 2015

Det är inte så konstigt att filmindustrin har fått upp ögonen för de små flygande fotofarkosterna. Det är nämligen både lättare och billigare att flygfilma med en drönare. Det gäller även lantmätning och annan flygfotografering, där drönarna konkurrerar ut traditionell överflygning med sportflyg och helikopter.

Detta har skapat tillväxt i små och stora företag som gör uppdrag åt film- och teveproduktioner. Ett av dessa företag är Rotor Film, som har gjort inspelningar åt exempelvis naturprogram för BBC. De har också filmat åt Eurovision Song Contest, filmen Antboy och teveserierna Paradise Hotel och Ängelby.

I den här artikeln får du se några av Tao Ahlers bästa bilder och kan läsa berättelserna bakom. Du får också några tips som är bra att ha om du själv vill komma igång med flygfoto.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av