De bästa blixtarna till Canon

Med en bra extern blixt får man alltid perfekt ljus. En extern blixt är en extremt mångsidig ljuskälla, och om man har tillgång till flera slavblixtar kan man ta fantastiska action- och porträttbilder. Vi har testat marknadens åtta bästa modeller till Canon.

18 november 2015

En extern blixt gör det möjligt att skapa en fin och kreativ exponering under alla ljusförhållanden. Om den externa blixten är monterad på kameran kan man skapa ett mjukt och indirekt ljus när man fotograferar. Testets åtta blixtar kan nämligen alla vinklas 90 grader uppåt och vridas 180 grader i sidled. Det innebär att man kan avfyra blixten mot vita väggar och tak, vilket ger ett mjukt och indirekt ljus på huvudmotivet. Med vissa av testdeltagarna följer en diffusor som monteras utanpå blixthuvudet. Den är perfekt när man vill mjuka upp ljuset, t.ex. i porträttbilder.

Ljusstyrkan anges med ett ledtal. Ju högre värde, desto högre ljusstyrka har blixten. Ledtalen i testet varierar från 43 till 61, men som framgår av testresultaten är ett litet ledtal inte nödvändigtvis lika med dålig prestanda. Därför ska man också kolla hur mycket blixten vinjetterar och hur konstant ljusstyrkan är.

Läs mer i vårt test av marknadens åtta bästa blixtmodeller till Canon.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av