Trampa gasen i botten

När man jobbar med stora bildfiler måste datorn prestera på topp. Här är den ultimata guiden till att fintrimma datorn, programmen och Windows helt gratis.

20 juli 2014

Normalt blir man rekommenderad att köpa mer minne och skaffa sig en SSD-hårddisk om Photoshop ska bli snabbare, men högre hastighet behöver faktiskt inte kosta en krona. Det finns nämligen massor av knep och justeringar av både operativsystem och program som får fart på saker och ting.

Om du har en nyare dator med 8 gigabyte minne och ett 64-bitars operativsystem kan du utnyttja en gratis bonus. Photoshop installeras nämligen automatiskt i två versioner med både 32 och 64 bitar. Använd installationen som har 64 bitar, då den utnyttjar allt ditt minne och kör mycket snabbare. Detsamma gäller för Lightroom, medan Elements ännu inte har uppdaterats till det större bitdjupet.

Din dator är som standard inställd på att fördela kraften lika mellan alla program som är öppna. Det är långt ifrån optimalt när du ska sätta igång med den tunga bildbehandlingen på allvar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av