Samsung NP-RF712

Samsungs stora skärm är inget mindre än enastående bra att jobba vid. Färgåtergivningen är bra och neutral, och det är fina detaljer i ljusa och mörka områden. Samtidigt är ljusstyrkan testets bästa.

23 december 2011

Det spelar verkligen roll när man sitter och jobbar i en ljus lokal. När man är klar med bildbehandlingen kan man titta på 3D-film, då det ingår ett par enkla 3D-glasögon. NP-RF712 har en imponerande ljusstyrka, som är den hittills bästa på en bärbar dator som kan visa 3D. Sett i det ljuset är det ganska imponerande att Samsungs batteri med sex celler är ett av dem som håller längst. Det är värt att notera att även hårddiskkapaciteten är bland testets bästa. Den är t.o.m. bättre, då den har två hårddiskar på vardera 500 gigabyte. Det ger extra säkerhet för det fall att den ena skulle krascha; då har man kvar den andra och kan spara viktiga data där. Det finns ingen Firewire-ingång men annars i stort sett allt, inklusive två usb 3.0-ingångar. Tangentbord och mus fungerar fint. De är designade på bästa sätt, upplysta bakifrån och är allt sammantaget ett nöje att jobba med. Samsung NP-RF712 levereras med en trevlig finish, som växlar diskret i bordeauxfärgade toner. Och som en extra detalj är strömförsörjningen testets minsta och lättaste. Totalt sett är datorn ett nöje att jobba med.

Betyg: 90%

Läs mer Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 18 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Slutsats:

NP-RF712 är välutrustad, snabb och ett nöje att använda med sitt välfungerande tangentbord. Men det är den ljusa skärmen med exakta färger som gör testvinnaren.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av