Så här blir upplevelsen när teknik möter skönhet

MSI lanserar MSI Creator Z16, en ny bärbar dator som vänder blad i teknikvärlden och inleder ett nytt kapitel där teknik möter skönhet: ”Vi designade en ny bärbar laptop byggd speciellt för skapare”, säger Derek Chen, MSI Notebook worldwide sales and marketing director.

23 juni 2021

Ända sedan tidernas begynnelse har människor sökt inspiration i naturen och drivits av lust och skönhet. Och just skönheten har alltid varit en stark drivkraft för oss människor när vi ägnat oss åt kreativt skapande, eller för att citera Derek Chen på MSI: ”Lusten efter vackra saker ligger i människors DNA”.

När teknik möter skönhet

Den tekniska utvecklingen har gått fort och i takt med att bärbara datorer låter oss skapa mer och bättre ökar våra förväntningar. Multimedieproduktion kräver en kraftfull bärbar dator som klarar av krävande uppgifter och ska samtidigt vara insvept i ett läckert designat paket.

Creator Z16 är ett bevis på att MSI:s ingenjörer och designers tagit fasta på detta och utvecklat en produkt enligt den vägledande principen ”tech meets aesthetic”. MSI, med rötter i gaming och en av världens främsta producenter av gaminghårdvara, visar vad som sker när teknik möter skönhet. 


Läs mer om Creator Z16 här

Inte längre bara ett verktyg

Med Creator Z16 har MSI tagit det bästa av två världar där estetiskt tilltalande design gifter sig med avancerad och innovativ teknik. Det CNC-slipade aluminiumchassit, endast 15,9 millimeter tunt, och färgen Lunar Grey ger ett visuellt tilltalande yttre.

– Creator Z16 är vacker. Den är tunnare och robustare, säger Chungbi Lee, MSI Notebook Division Manager of Industrial Design.

Creator Z16 är utrustad med en True Pixel-skärm som är unik i formatet 16:10 med QHD+-upplösning. Det ger elva procent större yta jämfört med föregångarna på 16:9. Formatet 16:10 är inspirerat av det gyllene snittet, känt av Pythagoras och spåras ända tillbaka till de antika grekerna som norm för när perfekta förhållanden uppnås hos mått och proportioner i olika skapelser. Skönhet igen: harmoni och balans. 

Med en pekskärm med 1000 nits ljusstyrka, som dessutom kan fällas ner, kan du använda dig av hela duken i dina kreativa processer.

– En exakt färgåtergivning är nyckeln för att skapa innehåll. True Pixel-teknologin ger så exakta färger som möjligt, säger Chungbi Lee.

Creator Z16 levererar färgstarka och livfulla bilder med hundraprocentig färgskala, fabrikskalibrerad Delta-E <2 och True Color Teknologi. 

Idag är den bärbara datorn inte längre endast ett verktyg för skapande utan har mer kommit att bli ett vardagligt tillbehör som vi med lätthet vill kunna ta med oss och visa upp, som med vilken annan accessoar som helst.

– Det du bär och använder uttrycker också din personliga stil och smak, berättar Derek Chen.

Vänta mindre, skapa mer

Intel® 11:e generationens core™-processor ger mjukare prestanda för snabbare bearbetning och NVIDIA® GeForce RTX™30-serie GPU innebär snabbare rendering och redigering. Sammantaget gör detta att du kan använda din Creator Z16 oavsett om du är innehållsskapare, fotograf eller teknikentusiast!

– En anständig bärbar dator ska ha kraftfull processor och grafikfunktioner för att påskynda skaparens arbetsflöde så att man kan spendera mer tid på att skapa och mindre tid på att vänta, säger Derek Chen, MSI Notebook worldwide sales and marketing director.

Hitta din Creator Z16 här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av