HP dv7-6080eo

Den snabba och presentabla modellen dv7 rymmer på papperet allt man kan tänkas behöva, inklusive HP-specialiteten en bra fingerskanner som säkerställer att bara personer med ett godkänt fingeravtryck kan öppna maskinen.

19 december 2011
#HP

Det är också värt att påpeka att hårddisken får plats med en terabyte data, alltså 1?000 gigabyte. Det är inte för mycket om man fotograferar i råformat och spelar in video i Full HD. Batterihållbarheten imponerar inte, men maskinen stänger ner redan när det är åtta procent kvar på batteriet, så pc-nördar kommer att kunna justera sig fram till en bättre hållbarhet. Musplattan är bra, men knapparna är för strama, medan tangentbordet är behagligt att arbeta med. Det förvånar att HP har gett F12-tangenten en dubbel funktion, nämligen dels att vara F12, dels att vara strömbrytare för nätverket. Det är ytterst opraktiskt och svårt att vänja sig vid. Man vänjer sig definitivt inte heller vid att skärmens betraktningsvinkel är mycket snäv, om bildkvaliteten ska vara okej. Man måste titta rakt in i den, och då blir färgerna bra. Om man tittar med bara 15 graders felvinkel sjunker bildkvaliteten markant. Upplösningen är beskedliga 1?600 x 900 pixlar. våra dv7:or innehöll tyävrr popup-dialogrutor för HP:s egna program, vilket var störande.

Betyg: 84%

Läs mer Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 18 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Slutsats:

En attraktiv och välutrustad dator, men skärmen sviker på både detaljåtergivning och betraktningsvinkel. Dessutom är batterihållbarheten testets sämsta.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av