Dell XPS 17 P09E

Dell är ett onlineföretag, och alla deras bärbara datorer går bara att köpa här. Man väljer en basmodell som på webbsajten kan byggas ut för att passa ens behov.

16 december 2011

Vi fick en härligt snabb maskin som vi måste berömma för hastigheten. Även service går att få, från vanlig, lagstadgad garanti till premiumsupport då det kommer en tekniker med sin verktygslåda dagen efter att du har ringt. Själva basmaskinen kostar hos Dell 7?290 kronor, och vi hade uppgraderat den på bästa sätt. Skärmen har en fenomenalt stor ljusstyrka. Kvalitetsmässigt håller den mycket hög nivå, med bara ett svagt blåstick, och de mörkaste detaljerna i skuggorna beckar igen till svart. Detta är datorns två enda nackdelar vad gäller bildbehandlingen. Vi upplevde dock flera gånger också en del buller från fläkten, vilket var ganska störande. Såväl musen som tangentbordet är behagliga att jobba med, och JBL-högtalaren säkerställer ett utmärkt ljud. Designen är ytterst nykter, och strömförsörjningen är ett av testets mest kompakta, med en fin praktisk detalj, nämligen en anordning som håller fast den hoprullade sladden. Men tyvärr var testmaskinen fylld med väldigt irriterande dialogrutor som vurmade för Dells egna program.

Betyg: 86%

Läs mer Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 18 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Slutsats:

Prisen är väl högt, även med tanke på datorns i övrigt utmärkta funktioner. Men skärmens olyckliga blåstick innebär att den aldrig blir det bästa valet för foto.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av