Ny Canon-blixt med radiostyrning

Canon är klara med den nya blixten Speedlite 430EX III-RT som har en rad avancerade funktioner, bland annat inbyggd radiostyrning.

9 juli 2015

Nya Speedlite 430EX III-RT från Canon ersätter Speedlite 430EX II. Blixten har ett högsta ledtal på 43 vid iso 100 och ett zoomfång på 24–105 mm. Med hjälp av en inbyggd adapter kan man få ned det till 14 mm. Speedlite 430EX III-RT vänder sig till kreativa fotografer och ger användarna möjlighet att experimentera med ljusarrangemang som står en bit ifrån kameran. Samtidigt kan man arbeta med Canons befintliga radiostyrda eller trådlösa, optiska blixtkontrollsystem som master- eller slavenhet. Blixten är också kompatibel med kameror med en Integrated Speedlite Transmitter, till exempel EOS 760D och EOS 70D, och kan användas som en blixtenhet en bit bort från kameran och hanteras direkt från kameramenyn.

Den nya blixten omfattar Canons mycket flexibla Radio Transmitter (RT)-system, så man kan kontrollera upp till fem grupper av RT-blixtenheter – med upp till 15 blixtenheter per grupp och på avstånd på upp till 30 meter. Speedlite 430EX III-RT kan också styras via Canons ST-E3-RT eller Speedlite 600EX-RT, vilket ger ännu fler möjligheter för både proffs och hobbyfotografer. Med det medföljande orange färgfiltret kan man matcha eller ställa blixtljusets färg i kontrast till de omkringliggande ljuskällorna, och en inbyggd catchlight-panel ger möjlighet att lägga till ljusglimtar och göra porträtt mer levande. Speedlite 430EX III-RT har dessutom en ny och bättre upplyst lcd-skärm med punktmatris. Priset är runt 3000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av