Nissin kör trådlöst

Den nya blixten från Nissin har inbyggd radiotransmission och kan styra upp till 21 enheter.

Det japanska företaget Nissin är nu klara med en ny version av den populära blixten Di700. Det rör sig faktiskt om ett nytt trådlöst system, Nissin Air System. Nya Nissin Di700A har samma specifikationer som den senaste modellen, men den har också en inbyggd radiomottagare. Det gör att den kan kommunicera med sändaren Commander Air 1 som kan kontrollera upp till 21 Nissin-blixtar.

Med radiotransmission får man betydligt större flexibilitet än med optiska system. Man behöver inte ha de enskilda delarna inom synfältet, och man har inte alls så många begränsningar när det gäller hinder och hörn. Nya Nissin Air System täcker upp till 30 meter.

Om man har en Nissin-blixt och vill använda sig av Nissins nya trådlösa system, informerar tillverkaren att de i framtiden planerar att lansera en radiomottagare till andra blixtar än Nissin Air System-blixtarna.

Di700A och Commander Air 1 kan köpas till Canon och Nikon i mars och till Sony i maj. Det rekommenderade priset är ungefär 2100 kronor för Di700A och 650 kronor för Commander Air 1, medan de som par kommer att kosta cirka 2200 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av