ISHU-scarf

Med den här scarfen fastnar du inte på bild

Kändisarna älskar den indiska designern Saif Siddiquis nya kreation – en snygg scarf som gör att den som har den på sig inte fastnar på bild.

5 juli 2016

Skådespelare, sångare och sportstjärnor fotograferas dagligen i mer eller mindre smickrande situationer – ofta utan deras medgivande. Precis som för dig när det dyker upp hemska bilder på Facebook efter nattens något blöta personalfest.

Men nu är hjälpen nära. Den indiska designern Saif Siddiqui har nämligen designat scarfen The ISHU som lurar kameran och gör det omöjligt att ta bilder av den som har scarfen på sig. Oavsett om man fotograferar med mobilkamera, videokamera och vanliga kameror.

Åtminstone så länge som fotografen använder blixt.

Paris Hilton ISHU Scarf

Paris Hilton, Foto: theishu.com

Swedish House Mafia ISHU Scart

Ingrosso DJ Swedish House Mafia, Foto: theishu.com

Fotbollspelaren Jérôme Boateng, Foto: theishu.com

Reflexeffekt i tyget

Saif Siddiqui fick idén 2009, när en reflex på en cykel i bakgrunden förstörde en festlig bild av en grupp vänner.

Utifrån detta har han skapat scarfen The ISHU som har ett slags kraftiga, mikroskopiska reflexkristaller invävda i tyget, som reflekterar blixtljuset och lurar kamerans ljusmätare.

Han har även lanserat ett mobilskal med samma effekt.

via GIPHY

"Huvudsyftet är att uppmärksamma hur viktigt privatlivet egentligen är. Alla har ett "varumärke" på webben, och med scarfen The ISHU får folk återigen kontroll över sitt privatliv", säger Siddiqui till BuzzFeed.

Hollywood har redan gett scarfen ett gott mottagande, och nu planerar Siddiqui att kasta sig över sitt eget hemlands filmindustri, nämligen Bollywood.

Det är dock inte helt gratis att bli osynlig. Den billigaste versionen av scarfen kostar 289 brittiska pund eller runt 3300 svenska kronor.

Läs mer och köp scarfen här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av