Phottix Mitros, Sony

Fler blixtar till Sony

Phottix kommer nu med två nya nästan likadana Mitros-blixtar som passar till Sony-kameror. Modellen har utvecklats med hjälp från bröllopsfotografer och har ett ledtal på 58.

14 november 2014

Nyare Sony-kameror kan dra stor fördel av de två nya externa blixtarna från Phottix som går under namnen Mitros och Mitros+. Båda har ett ledtal på 58, automatisk TTL samt manuell kontroll av styrka och zoom i blixthuvudet som för övrigt kan rotera 180 grader och vinklas i upp till 97 grader. Blixtarna har high speed sync och synkronisering med den bakre slutarridån.

Mitros+ har inbyggd radiosändare och mottagare. Den kan kontrollera andra blixtar via radiostyrning eller kontrolleras med Phottix Strato II-sändare. Tillverkaren betonar att denna modell har utvecklats i nära samarbete med bröllops- och eventfotografer.

Blixtarna kommunicerar sömlöst med Sonykameran, så man kan kontrollera blixten via kamerans menysystem. Båda blixtarna kan uppgraderas via usb.

Mitros kostar, 299 dollar det vill säga cirka 2400 kronor med skatter och tullavgifter, medan Mitros+ kostar 399 dollar, cirka 3350 kronor inklusive extraavgifter.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av