Användarvänlig blixt

Ny blixt från Nikon är flexibel, kompakt och enkel att använda.

9 augusti 2013

Nikon har presenterat den nya, användarvänliga blixten SB-300 som sägs vara både kompakt, lätt och flexibel. Blixten är kompatibel med tillverkarens system- och Coolpixkameror, och den är utrustad med en tillbehörssko som gör att man kan ändra belysningen på bilderna med justering av blixten. Med ett ledtal på 18 kan användaren lysa upp motiv även om ljuset är svagt och bidra till att belysa små detaljer, lätta upp skuggiga områden och kompensera för kraftigt motljus.

Blixthuvudet kan vinklas upp till 120 grader, så att man kan fotografera från annorlunda vinklar. Man undviker platta bilder genom att reflektera ljuset från blixten i taket eller på väggen, eller vinkla huvudet för att återge motivet i ett mjukt ljus för att åstadkomma lyckade inomhusporträtt.

Blixten stöder Nikons i-TTL blixtkontroll, så man kan aktivera långtidssynkronisering, avlägsnande av röda ögon och andra blixtfunktioner från kamerahuset för att skapa en naturlig belysning. SB-300 använder två AAA-batterier och levereras i en mjuk väska. Blixten säljs för ett rekommenderat pris på 1195 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av