Videolampor till vrakpriser

Om du har blivit såld på att spela in video med din spegelreflex och behöver rejäl videobelysning, så är Metz klara med nya lampor till ett rimligt pris.

14 november 2012

Oavset om man spelar in video inomhus eller utomhus i motljus är det en klar fördel att komplettera det befintliga ljuset med fasta ljuskällor som ger både ett lugnt ljus och välexponerade bilder. Till det ändamålet kan man med fördel använda en diodlampa som monteras i kamerans blixtsko.

Mets har tre nya modeller med olika effekt. De största har en steglös dämpningsfunktion, och det är möjligt att ansluta flera lampor. Den minsta är Metz Mecalight LED-160, som består av 24 diodlampor. Den ger en ljusstyrka på 160 lux och kostar 499 kronor.

Mecalight LED-320 består av 48 diodlampor med en ljusstyrka på 320 lux. För den är priset 799 kronor. Den största modellen, som har hela 72 diodlampor, är Metz Mecalight LED-480, som kostar 999 kronor för en ljusstyrka på 480 lux. Till alla modellerna, som för övrigt drivs av AAA-batterier, medföljer ett diffusionsfilter och ett konstljusfilter.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av