Google Foto-app på mobil

I dag är Google Foto hem för över 4 biljoner bilder och videor.

© Shutterstock

Slut med obegränsad gratis lagringsplats i Google Foto

Efter fem år är det nu snart slut med obegränsad gratis lagringsplats i Google Foto. Från juni kommer det att kosta pengar om dina bilder tar upp mer än 15 GB.

12 november 2020 av Christian Trant

28 miljarder nya bilder och videor sparas varje vecka i tjänsten Google Foto. Det har under de senaste fem åren blivit till ofattbara fyra biljoner filer som lagras i Googles onlinetjänst.

Hittills har det varit gratis att använda Google Foto, och alla har obegränsat kunnat lagra bilder i hög kvalitet. Det får nu ett slut den 1 juni.

Då får alla nya användare 15 GB gratis utrymme, och om den mängden är för lite, behöver man betala för ett Google One-konto.

Ett Google One konto kostar just nu från 16 kronor per månad. 

> Läs också: Därför ska du använda Google Foto

Vad händer om jag redan använder mer än 15 GB – behöver jag betala?  

Nej, det behöver du inte. Alls bilder och videor som du har säkerhetskopierat i hög kvalitet innan den 1 juni 2021, undantas från den här ändringen och räknas inte med i ditt Google-kontos lagringsutrymme. 

Detta inkluderar allt ditt befintliga innehåll som du har laddat upp i hög kvalitet. Med andra ord är det gratis att göra obegränsad backup av dina bilder och videor fram till början av juni.

Du kan läsa mer om ändringarna hos Google Foto här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av