Har du koll på mobilens bilder

Bilder och videor från din smarttelefon måste sättas i säkerhet, och med de rätta tjänsterna och inställningarna får du både backup och enkel åtkomst till samtliga bilder från alla dina enheter. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen.

11 mars 2015

Mobilkamerorna har blivit så bra att man ofta sträcker sig efter telefonen när ett fint motiv uppenbarar sig. Därför är det också viktigt att bilder och filmer är i säkerhet om du skulle tappa telefonen i toaletten eller bli bestulen.

Smarttelefonerna kan i dag spara dina inställningar, bilder och – med vissa modeller – textmeddelanden och annat på internet, så att du kan återskapa det viktiga om du byter telefon. Det kräver dock att din nya telefon har samma operativsystem som den gamla. Byter du till ett annat operativsystem kan inställningarna inte användas, och dina sms försvinner. Kontakter kan du exportera genom att via en dator logga in på icloud.com om du har haft iOS, gmail.com med Android och outlook.com om du har haft Windows. När du har exporterat kan du importera till tjänsten som tillhör den nya telefonen.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av