Fyndprisad backup

Microsoft erbjuder nu obegränsad lagringsplats på molntjänsten OneDrive för bara 649 kronor om året, och det är inte allt.

28 oktober 2014

Det pågår ett priskrig på lagringsplats på internet, och nu trumfar Microsoft alla konkurrenterna. Om man abonnerar på Office får man nämligen obegränsat med utrymme i tjänsten OneDrive. Det billigaste abonnemanget heter Office 365 Personal och kostar 649 kronor om året.

Man får alltså inte bara obegränsat lagringsutrymme, utan även program som Word, Excel, Outlook och PowerPoint på köpet. OneDrive fungerar inte bara som backup, utan ger dig åtkomst till alla filer via appar till smarttelefoner och surfplattor, och man kan också komma åt filerna via OneDrives webbplats.

I Windows 8 har man en speciell OneDrive-mapp, och alle filerna man sparar här synkroniseras med tjänsten. OneDrive stöder inte bara jpeg-filer, utan också en lång rad råfiler, så att man kan se miniatyrer av dem i appar och när man besöker webbplatsen.

Det nya initiativet sätter press på konkurrenter som Google, där man inte får obegränsat med utrymme. Hos Google Drive kostar en terabyte 88 kronor om månaden, vilket motsvarar 1056 kronor om året.

Under de närmaste månaderna kommer det extra lagringsutrymmet att rullas ut till nya och befintliga användare av Office 365.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av