Bild från undersökningen från National Press Photographers Association

Bra bilder fastnar i minnet

Om du vill att andra ska minnas dina bilder, fotografera som ett proffs. Det visar en amerikansk undersökning. Vi påminner samtidigt om att du snabbt blir bättre på att fotografera genom att läsa Digital Foto för alla.

29 januari 2015

Den amerikanska pressfotograforganisationen, National Press Photographers Association, har gjort en undersökning där man lät en tillfällig publik titta på 200 bilder, varav hälften hade tagits av proffsfotografer. Publiken fick sedan värdera vilka som hade tagits av proffs och vilka som hade tagits av amatörer.

Föga överraskande kunde testpersonerna i 90 procent av fallen peka ut de professionella bilderna, men undersökningen visade också att testpersonerna tittade på proffsbilderna under längre tid, och sannolikheten var också 50 procent större att dessa bilder delades med andra.

Testpanelen intervjuades sedan om vilka bilder de kunde minnas. De 20 bilder som testpersonerna oftast kom ihåg hade tagits av proffsfotografer.

Samtidigt tänker vi på att man i Digital Foto för alla snabbt lyfter sin nivå. Förutom att man får lära sig mer om komposition och fototeknik, blir man också inspirerad av såväl andra entusiaster som professionella fotografer.

Kom ihåg att du kan skicka in dina bästa bilder till vårt galleri här: http://digitalfotoforalla.se/vinn/fototavlingar/galleriet-0\. De bästa bilderna visas i tryck i tidningen.

Läs mer om undersökningen här: https://nppa.org/news/eyetracking-photojournalism-new-research-explores-what-makes-photograph-memorable-shareable-and

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av