Fotograf Bang Dzeol från Indonesien föddes utan armar och ben

Det är fascinerande att se Achmad Zulkarnain fotografera utan armar och ben. Han har en väldigt säker teknik. 

Yrkesfotografen föddes utan armar och ben

Han föddes utan armar och ben, men det begränsar inte den 25-åriga yrkesfotografen Achmad Zulkarnain från Indonesien. I den här videon kan du se hur han bär sig åt för att hantera kameran.

2 oktober 2017

I Indonesien bor 25-åriga Achmad Zulkarnain. Han föddes utan armar och ben, och han är professionell fotograf och bildredigerare.

Över hela världen imponerar han med sina bilder och bevisar att man klarar vad man vill, bara man bestämmer sig för det. 

Zulkarnain, som använder pseudonymen DZOEL, blev intresserad av foto för några år sedan. Han köpte en kamera på avbetalning, för det var vad han hade råd med, och så småningom lärde han sig mer och mer om hantverket. 

I dag arbetar han med fotografi, bildbehandling och undervisning.

"Jag har mitt eget sätt att jobba på", berättar han i videon från Al Jazeera nedan som på den senaste tiden har fått stor spridning på sociala medier. 

Sätter på kameran med munnen

Eftersom Achmad Zulkarnain inte har några fingrar använder han sig mycket av ansiktet när han fotograferar. Han sätter på och stänger av kameran med munnen, och han använder en hudflik på armarna för att trycka på utlösaren.

För att ta sig till och från sina fotouppdrag kör han i ett gokart-liknande fordon som han själv har designat och som vänner och familj har hjälpt honom att bygga. 


Nedan kan du se några av Zulkarnains snygga bilder. 

Vi är imponerade och tänker oss nog för en extra gång innan vi beklagar oss över småsaker nästa gång vi ska ut och fotografera. 

För om man kan ta sådana bilder utan armar eller ben, bör vi minsann också kunna bita ihop ...

Et opslag delt af bang_dzoel (@bangdzoel_) den

Terimakasih tuhan masih diberikan kekuatan untuk berfikir dan berimajinasi. Stock file www.deviantart.com

Et opslag delt af bang_dzoel (@bangdzoel_) den

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av