Världsberömd fotograf död

Fotografen, som bland annat har fotograferat för National Geographic, dog i onsdags efter en dykolycka i Norge.

29 maj 2015

Den amerikanska fotografen Cotton Coulson dog i onsdags kväll på ett sjukhus i Tromsø efter en dykolycka, skriver nationalgeographic.com. Olyckan skedde i samband med en kryssning med skeppet National Geographic Explorer. Cotton Coulson blev 60 år.

Cotton Coulson påbörjade sin karriär på National Geographic som 21-åring, och siden arbetade han bland annat på The Baltimore Sun och U.S. News & World Report. Han har gjort över 40 artiklar för National Geographic och National Geographic Traveler.

Han är tillsammans med sin hustru, den danska fotografen Sisse Brimberg, känd för sin konstnärliga syn på fotojournalistiken. Paret har under de senare åren i egenskap av experter varit med på expeditioner med National Geographic, där de har arrangerat fototurer och hjälpt turister att ta bättre bilder; tillsammans hade de företaget KEENPRESS som har producerat bilder och filmer om miljö, natur och livsstil.

Olyckan skedde söndagen den 24 maj i samband med en expedition med 150 passagerare till Norges fjordar och till Svalbard. Under en dykning, där Coulson och hans dykarpartner sände video till passagerarna ombord på skeppet, insjuknade fotografen plötsligt och förlorade medvetandet.

I Digital FOTO nr 7/2015 hade vi en lång intervju med Cotton Coulson och Sisse Brimberg.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av