Ta fina foton av fisk bakom glas

Du kan absolut ta fina bilder av exotiska fiskar utan att själv hoppa i plurret. Här får du experternas bästa råd så att du snabbt kan komma igång med att ta fina akvariefoton.

22 december 2014

Vill du inte hoppa i plurret och ta undervattensbilder finns det stora möjligheter att ändå få fina fiskbilder. Det kan du fixa i större akvarier, t.ex. på muséer, som har jättebassänger med exotiska fiskar i alla storlekar. Här kan du i regel också plåta loss och få både närbilder och översiktsbilder. Har du själv ett akvarium får du helt annorlunda möjligheter. Enligt en av världens ledande akvariefotografer, Johnny Jensen, som har tagit de flesta bilderna i den här artikeln, finns det vissa saker du måste ha koll på innan du sätter igång. Du kan se fler av hans bilder på aquariumphoto.dk.

Se alltid till att glasen är rena, och täck akvariets sidor med mörk plast för att lugna fiskarna. Släck allt annat ljus än akvariets, så att du mörklägger så mycket som möjligt. Du kan eventuellt ha mörka kläder och handskar för att undvika speglingar. Låt fiskarna vänja sig vid kameran. Fota gärna ur flera vinklar, t.ex. i närbild och från sidan. Kom ihåg att olika beteenden blir bra på bild. Fiskarna är t.ex. livliga när de matas.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av