8 julstockfoton utan rim och reson

8 julstockfoton utan rim och reson

8 julstockfoton utan rim och reson

Vi har sagt det förut, och vi säger det igen: ibland är stockbilder helt enkelt galna. Den här gången har vi vaskat fram julversionerna.

30 november 2016

När man behöver en bild för ett visst ändamål kan man använda sig av stockbilder. Det vill säga bilder med alla tänkbara motiv som man kan köpa och använda.

Men när man sitter och bläddrar bland stockbilderna snubblar man rätt ofta över bilder som man har svårt att föreställa sig att någon någonsin kommer att få användning för, oavsett vad det handlar om.

Här kommer åtta exempel på sådana bilder ... den här gången i julversion. Ho ho ho.

DJ X-man

Tomten är nere med kidsen. Hipp så in i skorstenen. Yo.

Gravida gåvor

För att arrangera min bild behöver jag tre gravida kvinnor, insvepta i girlanger och med rosetter på putmagarna. Något mer? Ja, de ska skåla i rödvin också, så blir det toppen!

Tro mig. Folk skriker efter sådana här stockbilder till ... en kampanj mot att ligga med kollegorna på julfesten? Eller?

Nisse Kong

Blå gorilla med tomteluva. Hurra! Julen är räddad. Det var precis vad vi behövde.

Mössa och glasögon

Den här julfesten slipper man gärna. Det är nästan så att man vill skippa julen helt och hållet.

Fylletomten

Jultomten i häktet. Med en flaska sprit i näven. Det var lustigt. Det tyckte åtminstone fotografen, och han kompletterade till och med bilden med en liten godnattsaga:

"TAGEN PÅ BAR GÄRNING. Tomten har häktats, och det här är hans bild från polisstationen.

Jultomten har varit en olydig pojke. Han har häktats för rattonykterhet eftersom han körde sin släde med alkohol i blodet. Fy på dig, tomten."

Santa Claws

Jultomte med hummerklor. Handlar det hela om "Inga klappar i år, eftersom tomten ... inte längre har händer"? Vi har inte den blekaste aning. Vi bläddrar snabbt vidare, helt enkelt.

Mr. Christmas

En tjusig kille med diverse julattribut är förvisso aldrig fel. Det erkänner vi villigt. Men man kanske skulle ha hållit igen en liten aning med glittereffekterna och tandkrämsleendet?

Ms. Christmas

En tjusig tjej med diverse julattribut är förvisso aldrig fel. Det erkänner vi villigt. Men ... vad är det som händer här egentligen?

Varför är hon naken med en adventskrans på huvudet? Och snö på axlarna? Vi fattar ingenting.

Här kan du se vår första omgång av knasiga stockbilder.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av