Dudeoir: Vågade bilder av män i boudoir-stil

Dudeoir: Vågade bilder av män i boudoir-stil

I vissa fall är det utan tvekan ett skämt när män lättar på klädseln och tar sexiga bilder i feminina poser. Inte desto mindre dyker bilderna upp om och om igen. Stilen har fått namnet Dudeoir - som motsvarighet till boudoir med avklädda kvinnor.

4 augusti 2016

Sedan följde en annan fotoserie i samma stil från den kanadensiska fotografen. Den här gången var temat mer lantligt, och återigen delades bilderna vitt och brett.

Masika May har lagt samman ett antal av bilderna i en dudeoir fotokalender, där vinsten går till forskning om skleros i Kanada. Hennes man lider av sjukdomen.

Den sexiga skogshuggaren

Ett annat kalenderprojekt som också fick enorm spridning på sociala medier är "The Whimsical Woodsman" av Chronicker Photography från Arizona, USA.

Här gav sig fotografen ut i skogen med en lättklädd skogshuggare och tog dessa fantastiska bilder.

Vissa kanske tänker att "det där kan bara hända i USA", och det är nog inte heller helt fel. Men tendenser från USA brukar ofta spridas till resten av världen ...

Reklambranschen hänger med

Dudeoir-tendensen har även nått reklambranschen, och det verkar vara ett smart drag.

Det tyska bryggeriet Bergedorfer Bier fick åtminstone stor uppmärksamhet med en reklamkampanj där de använde sig av manliga modeller som visade upp sina ölmagar på samma sätt som gravida kvinnor visar sina svällande magar.

Kopierar kändisbilder

En något annan variant av genren går ut på att kopiera kända människors bilder med ett något annat anslag, och med glimten i ögat.

Hos de australienska designerna, Bondi Hipsters, har man bland annat tagit sig an Justin Bieber och Miranda Kerr.

Buzzfeed har dessutom gjort den här intressanta videon, där de bad alldeles vanliga män att ställa upp på en rad "kopior" av kända människors bilder. Det var en sak att hantera poseringen och sminket, men den efterföljande (tidvis våldsamma) bildbehandlingen gav modellerna ett och annat att tänka på.

Vi kan inte sia om huruvida dudeoir har kommit för att stanna. Men mycket tyder på att man kommer långt på sociala medier om man fotograferar män på samma sätt som man traditionellt fotograferar kvinnor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av