Ta fina naturbilder

Ta fina naturbilder

Det finns massor av bra tips och trick för hur du ska föra naturbilder i hamn. Vi har samlat användbara guider som kan hjälpa dig att ta bra bilder av blixtar, lejon eller fallande löv.

27 februari 2015

Naturen kan vara ett fantastiskt motiv. Både djur, växter och naturfenomen kan resultera i fantastiska bilder, men tillvägagångssättet för att nå dit skiljer sig i hög grad åt. Vi har samlat en handfull goda råd och guider, som förbereder dig så att du blir bättre på att ta naturbilder. Allt från fotografering av stjärnhimlen till vardagens fullträffar kan du få hjälp med här, och så gäller det bara att klä på sig ordentligt och ge sig ut i naturen och plåta.

Fånga nattliga himlafenomen

Under de kommande månaderna kan du fotografera många spektakulära himlafenomen. Med en helt vanlig fotoutrustning kommer du snabbt igång.

Läs mer

Fantastiska foton av höstskogen

Hösten är en fest när skog och mark exploderar i färger och förunderliga mönster. Både ljusmätare, fokussystem och motivigenkänning har blivit bättre, men du måste fortfarande hjälpa kameran på traven.

Läs mer

Fånga stjärnhimlen

I den här videon går vi igenom hur man tar avancerade bilder av natthimlens många spännande motiv.

Läs mer

Så fotar du fascinerande norrsken

Vintermånaderna ger goda möjligheter att fånga ljusfenomen på den mörka natthimlen. Det kräver bara några enkla fotografiska färdigheter och få hjälpmedel. Men du behöver mycket tålamod.

Läs mer

Kom nära djuren på zoo och i djurparker

I djurparken kan man fotografera många olika arter, men det kräver en god teknik. Dessutom är det utmärkt träning om man senare ska göra drömresan till Afrika. Läs här om hur du hanterar de många utmaningarna bakom inhägnaderna.

Läs mer

Perfekta blixtbilder

Himlens intensiva ljusglimtar varar bara i 1/30?000 sekund, så du måste ha en extrem tur för att fånga dem med vanliga kamerainställningar. Här lär du dig att styra exponeringen på ett helt nytt sätt och får tips för att undvika att bli träffad.

Läs mer

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av