bild av rävar Ossi Saarinen

Ossi Saarinens bilder är som hämtade från en saga. Vi har pratat med den 21-åriga finländaren om hur han bär sig åt för att komma så nära djuren att han kan fånga deras personlighet. 

© Ossi Saarinen

Sagolika djurbilder helt utan manipulation

21-åriga Ossi Saarinen är kompis med djuren, och det syns tydligt på hans bilder. Vi har mött den finska fotografen som utan besvär kommer riktigt nära rävar, ekorrar och fåglar – och fångar sidor av dem som ingen annan ser.

30 augusti 2018 av Sarah Marie Winter

"Du behöver inte kunna tala med fåglar för att få en fågel i handen", säger Ossi Saarinen nonchalant, som om det han gör är det enklaste i världen. 

"Det handlar bara om att tillbringa så mycket tid som möjligt med djuren, så att de lär sig att du inte utgör ett hot. Och så ska du undvika att göra plötsliga rörelser som kan skrämma dem", förklarar den 21-åriga finländaren. 

Ossi Saarinen är van vid att tillbringa halva nätterna i Helsingfors parker och omkringliggande skogar, där han ligger helt stilla med sin kamera och väntar på att möss, rävar, mårdhundar och ekorrar ska komma fram ur sina bohål och dyka upp i hans sökare.

Blixtsnabb på kameran

När det händer fotar han på för blotta livet, medan han justerar sina inställningar. Därmed kan han vara säker på att få en skarp bild om djuret plötsligt skulle ge sig av igen.

"Jag förbereder mig genom att ha kontinuerlig fokusering aktiverat, samt en stor bländaröppning och högt ISO-värde till att börja med, så att jag kan vara säker på att få skarpa bilder. 

Om djuret stannar kvar på samma plats ett tag, provar jag att skruva ner ISO-värdet och se vad jag kan få”, säger Ossi.

100 000 följare på Instagram 

Ossis fängslande bilder är ytterst populära. 

På Instagram har han över 100 000 följare som ivrigt gillar och kommenterar varje gång som han lägger upp en ny bild. 

I beskrivningarna till bilderna lägger han till finurliga berättelser om djuren och ger dem namn, och hand följare ger sig också in i leken. 

Du hittar Ossi på Instagram # soosseli.

Få berättelsen bakom bilderna i Bonnier Digital FOTO

Du kan läsa mer om hur Ossi bär sig åt för att fånga de perfekta ögonblicken, få reda på hemligheten bakom en av hans mest populära ekorrbilder och se hur du själv kommer nära skogens djur i det aktuella numret av Bonnier Digital FOTO.

Köp tidningen i butiken eller börja prenumerera i dag, så kan du genast läsa artikeln på mobilen eller surfplattan via vår tidningsapp Wype. Här kan du också läsa de senaste tio numren av Bonnier Digital FOTO.

Bonnier Digital FOTO nummer 14/2018

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av