Få fina effekter med speglar

Utnyttja spegelns fantastiska möjligheter

Använd speglar när du fotograferar för att skapa oändliga motiv, få folk att försvinna och åstadkomma många andra roliga effekter.

Speglar är ett enkelt sätt att lägga till nya aspekter till dina bilder.

Ett sätt att använda speglar kan vara att fotografera bilens sidospegel. På så vis kan du få en bild av både det som bilen är på väg mot och det som man lämnar bakom sig. Ett exempel kan vara att man under kvällen beger sig ut i mörkret och samtidigt lägger den upplysta staden bakom sig.

En annan rolig metod är att använda spegeln för att skapa nya världar. Man kan t.ex. ta med en spegel ut i naturen och lägga den på marken så att man visar ett utsnitt av himlen i sitt motiv.

Detta gör t.ex. fotografen Sebastian Magnani. Han arbetar med en rund spegel som ger en känsla av klot eller nya världar.

Man kan använda samma metod för att låta delar av en modell försvinna i motivet. Under alla omständigheter är det viktigt att placera sig rätt så att man som fotograf inte helt plötsligt dyker upp i speglingen.

Invisible. Foto: Laura Williams

Du kan se fler exempel på hur man kan använda speglar, få tekniktips och läsa berättelser från framstående fotografer som använder sig av speglar i det nya numret av Bonnier Digital FOTO. Läs bland annat berättelsen bakom bilden Invisble av Laura Williams, som är en av de mest delade bilderna på Pinterest och Facebook.

Du som prenumererar kan läsa hela artikeln via länken överst på sidan. Börja prenumerera på Digital FOTO, så kan du även läsa tidningen via appen Wype.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av