Känd kvinnokalender överraskar

Den legendariska Pirelli-fotokalendern går in för en helt ny riktning. Här kan du se bilder av kalenderns överraskande kvinnor.

3 december 2015

Genom 42 år har den ikoniska Pirelli-kalendern prytts av erkända fotografers bilder av toppmodeller och andra galanta damer i mer eller mindre avklätt tillstånd. En hel del av åren har kalendern till och med haft renodlade nakenbilder.

Men 2016 går kalendern, som nyligen släpptes, i en helt ny och annorlunda riktning. Den berömda amerikanska porträttfotografen Annie Leibovitz står för bilderna, och hon har valt att inte fokusera på lättklädda kroppar och kurvor, utan istället framhäva professionella kvinnor som har satt sina spår på världen.

Det innebär att man under de närmaste tolv månaderna kan avnjuta bilder av bland andra konstnären Yoko Ono, sångaren Patti Smith och den 77-åriga filantropen och konstsamlaren Agnes Gund. Bara två kvinnor i kalendern poserar utan särskilt mycket kläder, nämligen tennisstjärnan Serena Williams och komikern Amy Schumer, men ingen av dessa bilder kan påstås vara anpassade efter "den manliga blicken".

Kalendern ges ut i 20 000 exemplar, men är inte till salu; den skickas till Pirellis kunder och anställda samt till utvalda berömdheter, musiker, politiker och kungligheter.

Se fler bilder och videor här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av