Pantonefärger i omgivningarna

Andrea Antoni har känsla för färg, och den använder han för att hitta Pantonefärger i verkligheten. 

© Andrea Antoni

Konstnär matchar motiv med Pantonefärger

Om du har koll på bildbehandling har du säkert stött på Pantonefärger. Den här konstnären har tagit med sig paletten ut i fält, och det är en bra idé. Här kan du se bilderna.

23 maj 2017

Om du jobbar med foto har du sannolikt stött på färgsystemet RGB. Du kanske även har stött på CMYK som vanligtvis används i tryck.

Ett tredje färgsystem är Pantone som bland annat används till logotyper för säkra en korrekt återgivning av färgerna. 

Italienaren Andrea Antoni är grafiker och designer, och på sin Instagram-sida @stailuan visar han bilder där motivet matchar en sida med just Pantonefärger. 

Skapar minnen och matchar Pantonefärger

Det är inte första gången som någon har skapat kreativa bilder med hjälp av Pantonefärger, men Antoni har använt dem på ett unikt sätt för att beskriva världen han ser omkring sig i hemlandet Italien. 

Han manipulerar bilderna för att förstärka sina upplevelser:

"Även om platserna är desamma visar bilderna ändå inte verkligheten. Färgerna är ändrade, byggnader är beskurna och presenteras på olika sätt. Resultatet blir en värld som å ena sidan är orealistisk, men å andra sidan är extremt äkta. Som ett minne – äkta och återskapat på samma gång",  förklarar han för Creators.

Vad är Pantone?

Pantone Matching System (PMS) är ett färgsystem som huvudsakligen används inom grafik- och tryckindustrien. 

Till skillnad från CMYK som är fyrfärgstryck (där man blandar cyan, magenta, gult och svart (key)), består Pantone-systemet av specialfärger där varje enskild färg har ett individuellt nummer. Totalt finns det 1755 färger i systemet. 

Källa: Wikipedia

Här kan du se några exempel på hans arbete. Du kan se fler av hans bilder i serien samt hans övriga bildmanipuleringar på Instagram.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av