Gå på visning när man ska hyra bostad

Det finns många hyresvärdar runt om i vårt land som hyr ut bostäder, både kommunala och privata och på BostadsZonen kan du enkelt och lätt leta efter den lägenhet du behöver.

13 januari 2022

Det finns många hyresvärdar runt om i vårt land som hyr ut bostäder, både kommunala och privata och på BostadsZonen kan du enkelt och lätt leta efter den lägenhet du behöver.

Det är bostadsbrist i stora delar av Sverige och speciellt i de större städerna och universitetsstäderna. Det gör att många blir lite smått desperata och kanske tackar ja till en bostad innan man hunnit gå på en visning.

Det är alltid att rekommendera att man ser den bostad man ska hyra i verkligheten och inte bara på bild innan man bestämmer sig. Annars kan det faktiskt vara så att bilderna inte alls motsvarar förväntningarna och man kan bli väldigt besviken. Har man då redan hunnit skriva på ett kontrakt så är där ofta en ganska lång uppsägningstid samt en hyra som ska betalas under tiden. På BostadsZonen presenteras lägenheterna med en hel del bilder men man ska ändå gå på en visning innan man tackar ja.

Bilderna stämmer inte alltid överens med verkligheten

Ibland när man ska leta efter så bostad så ser det väldigt fint och rymligt ut på bilderna men när man kommer på visningen stämmer det inte alltid. Många bilder är tagna med speciellt ljus för att göra rummen och bostaden större samt visa fram ett ljus i lägenheten som lockar många.

En del bilder kan också vara photoshoppade, vilket betyder att de inte visar verkligheten. När man ska hyra ut en lägenhet så vill man ju visa fram den så bra man kan. Lägenhetens standard påverkar ju även hyran och alla hyresvärdar vill ha så hög hyra som möjligt för sina bostäder.

Ibland har många också vinklat bilderna som gör att rummen ser betydligt större ut än vad de är. När man hyr en lägenhet eller någon annan bostad så ska den gärna uppfylla de krav och önskemål man har. På BostadsZonen kan man kontakta hyresvärdarna direkt om man har frågor om visningar eller andra frågor.

Visning

Innan man bestämmer sig så är det en god ide att läsa igenom annonsen noga och kontrollera så att hyresperioden passar. För att inte missa ett hyreskontrakt som man är intresserad av är det viktigt att komma i tid. Kom gärna lite tidigare och gå en runda i kvarteret. På det sättet kan man skapa sig en uppfattning om området man eventuellt ska bo i. Letar man efter bostad i ett speciellt område kan man filtrera sin sökning på BostadsZonen för att sålla bort de bostäder som inte är intressanta. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av