Spännande fotoresa med DIGITAL FOTO för alla

Åk med tidningens experter till Grönland på en exklusiv sommarutflykt. Men du får snabba dig på, för platserna är begränsade.

4 februari 2012

I DIGITAL FOTO för alla nr 3/12 kan du läsa allt om vår nya fotoresa till Kangerlussuaq, även kallat Søndre Strømfjord, samt Sisimiut, en äkta grönländsk stad ända ute vid västkusten. Bland höjdpunkterna på resan är en myskoxsafari, möjlighet att uppleva knölvalar samt utflykter till inlandsisen och Præstefjeldet. Och alla kan vara med.

Detta är en exklusiv och helt enastående resa, och den prisbelönta naturfotografen Søren Koch samt DIGITAL FOTO för allas chefredaktör Klaus Nygaard deltar som dina personliga fotoguider. Varje dag , deltager som dine personlige fotoguider. De undervisar i fototeknik varje dag, så du kan vara helt säker på att komma hem med från resan med fantastiska bilder och nya fotokunskaper i bagaget. Resan sker från den 15 till den 22 juni, och det finns bara 24 platser, så man måste vara snabb för att kunna vara med om detta intensiva program. Priset är 23 500 kronor med övernattning i delat dubbelrum.

Här är programmet för resan i korta drag:

15 juni Vi flyger från Köpenhamn till Kangerlussuaq (avresa kan också ordnas från Stockholm och Göteborg m.fl.) och inkvarteras på vandrarhemmet Old Camp. Informationsmöte och sightseeing.

16 juni Fotolektion samt myskoxsafari och vandringstur till Russell-glaciären.

17 juni Fototeknisk genomgång inför dagens tur till inlandsisen, där vi övernattar i tält i Camp Ice Cap. Tält och sovsäck står vi för.

18 juni Camp Ice Cap och retur till Old Camp, där vi bl.a. beskådar varandras bilder på storbildsskärm och utbyter tips och råd.

19 juni Nu går färden vidare till Sisimiut med inrikesflyg. Vi bor på Sømandshjemmet, som är ett trevligt familjehotell med bland annat bad, teve och telefon. Informationsmöte och sightseeing. Staden är med sina 5?500 invånare Grönlands näst största.

20 juni Fototeknisk genomgång inför dagens utflykt. Tre timmars båtresa till Assaqutaq och landgång. Till sjöss är det goda chanser att se knölvalar. Vi ska också på kafferep hos en grönländsk familj.

21 juni Fotolektion och vacker vandringstur med massor av fotostopp till Præstefjeldet. Vi beskådar varandras bilder på storbildsskärm på kvällen och pratar om bildbehandling med mera.

22 juni En vecka med många härliga upplevelser har nått sitt slut, och vi flyger hem via Kangerlussuaq med minneskorten fyllda av fina bilder.

Så packa fotoväskan, och anmäl dig till Ditte Jorsal på Profil Rejser här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av