Bonniers läsarresa till Svalbard
Svalbard

Följ med Bonnier Digital FOTO på läsarresa och få en upplevelse för livet. 

© Klaus Nygaard // Bonnier Digital FOTO

Följ med till Svalbard tillsammans med vårt handplockade team av specialistguider – nu finns det dessutom ett antal billigare platser tillgängliga!

Förutom ett guideteam ombord på fartyget, som specialiserar sig på Svalbard, har vi handplockat experter inom fotografi, paleontologi och Arktis. Ett samtal med någon av dessa experter gör garanterat att du får ta del av en massa spännande berättelser.

26 april 2017

Den 13 juli avgår vi från Longyearbyen på Svalbard. Med det klassiska expeditionsfartyget MS Nordstjernen ska vi nämligen på kryssning runt den enastående ögruppen.

I sällskap med ett stort, kompetent och handplockat team av guider, som bara kommer att delta på just den här resan, ska vi fotografera isbjörnar, se isberg kalva, glida fram utmed otroliga landskap, besöka gamla valfångarsamhällen och mycket mer.

Vi har i totalt 100 platser på den här resan, och de billigaste biljetterna sålde snabbt slut. 

Fler tillgängliga billiga platser

Men nu har vi fått en speciell möjlighet att sälja fler biljetter i den mer överkomliga prisklassen.

Därmed kan du hänga med på den här fantastiska expeditionen utan att helt ruinera dig.

Se programmet för resan på Bonnier Expeditions.

Med på vår expeditionsresa har vi det här fantastiska teamet av experter.

Liv Arnesen – Polar Explorer

Liv Arnesen – Polar Explorer

Liv Arnesen var den första kvinnan som nådde Sydpolen i en skidexpedition på egen hand

Liv Arnesen från Norge är upptäcktsresande och en internationellt erkänd föredragshållare. Liv ledde den första expeditionen ”utan stöd” för kvinnor över inlandsisen på Grönland, och har som första kvinna nått Sydpolen på Antarktis i en ensam skidexpedition. 

Liv har även många erfarenheter från Svalbard, där hon har bott och arbetat som guide. 

Du kan läsa mer om Liv Arnesen här.

Jørn Hurum – Paleontolog

Jørn Hurum – Paleontolog

Jørn Hurum var även med på förra årets Svalbard-expedition, och han har unika kunskaper om bl.a. dinosaurfynd på Svalbard.

© Klaus Nygaard // Digital FOTO

Världsberömd norsk paleontolog, professor vid Naturhistorisk Museum vid Oslo Universitet och dessutom en framstående och prisbelönt kunskapsförmedlare.

På kryssningen kan du följa med på fossiljakt med Jørn Hurum, som har hittat unika fossiler av urtidens havsmonster på Svalbard. 

Jørn forskar om dinosaurier, primitiva däggdjur och plesiosaurier och har ingående kunskaper om dinosauriefynd på Svalbard, och dessutom är han en entusiastisk och underhållande historieberättare.


Morten Hilmer – Naturfotograf

Morten Hilmer – Naturfotograf

Den danska fotografen Morten Hilmer är en av de fotografer i hela världen som har mest erfarenhet av att fotografera i arktiska trakter. 

Morten är en av de fotografer i hela världen som har mest erfarenhet av Arktis. Han har arbetat för Siriuspatrullen och har tagit tusentals bilder på Grönland, Svalbard och många andra platser i Arktis.

Han har vunnit flera internationella priser för sina bilder, är medlem i League of Conservation Photographers, som arbetar för att ge fokus åt natur och miljö, och har samarbetat med BBC och den danska public servicekanalen DR, där han har medverkat i en dokumentär om sitt arbete. 

Morten är även en strålande föreläsare, och han kommer att se till att du får massor av bra bilder på resan. Du kan läsa mer om Morten här.


Klaus Nygaard – Chefredaktör för Bonnier Digital FOTO

Klaus Nygaard – Chefredaktör för Bonnier Digital FOTO

Klaus Nygaard är en väldigt erfaren fotograf och journalist, som vet allt om kamera- och fototeknik. 

© Jens Henneberg

Klaus Nygaard har erfarenhet av Arktis från resor till både den grönländska inlandsisen och Svalbard. 

Har har arbetat med digital fotografering i 20 år, sedan de första digitalkamerorna kom ut på marknaden, och är sedan 2003 chefredaktör på tidningen Bonnier Digital FOTO, som han själv var med om att lansera.

Under vår resa till Svalbard kommer han att kunna svara på frågor om kameror och fototeknik. Klaus är även utbildad journalist.


Lotte Juul Nielsen – Tillträdande chefredaktör för National Geographic Nordic och redaktör för Illustrerad Vetenskap.

Lotte Juul Nielsen – National Geographic Nordic och redaktör för Illustrerad Vetenskap

Lotte Juul Nielsen är biolog som älskar glaciärvandring och bergsbestigning. 

Lotte är utbildad biolog och journalist, och hon har 20 års erfarenhet av att förmedla naturvetenskap. 

Hon gillar att vandra i bergen, framför allt på glaciärer, och har bestigit berg i bland annat Patagonien, Nepal, Ecuador, Bolivia, Kirgizistan, Georgien och Alperna. Hon är även amatörbotaniker.

Skynda dig in på bonnierexpeditions.se/svalbard och dra nytta av den här fantastiska möjligheten att följa med på en enastående upplevelse – både för naturvänner och vetenskapsintresserade. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av