Faye Dunaway, Beverly Hills, Terry O'Neill

Berömda foton på auktion

För första gången någonsin har Sotheby's live-auktion på ebay, och det sker med en rad berömda foton från kända och inflytelserika fotografer, från Ansel Adams till Olafur Eliasson.

31 mars 2015

Med en potentiell publik på 155 miljoner borde det vara möjligt att komma upp i värderingspriserna när det berömda engelska auktionshuset Sotheby's New York-avdelning har sin första live-auktion via ebay med titeln Photographs.

Den virtuella hammaren höjs den 1 april klockan 16.00, vår tid, och pågår fram till klockan 1:00 på natten. Premiären sker med 188 berömda foton från en rad inflytelserika fotografer. Det är namn som Ansel Adams, Olafur Eliasson, Vik Muniz, Carrie Mae Weems, Richard Avedon, Paul Strand, Lee Friedlander, László Moholy-Nagy, Man Ray, Helmut Newton, Irving Penn, Berenice Abbot, Henri Cartier-Bresson, W. Eugene Smith och många fler.

Praktiskt sett kommer det att gå tillväga på så vis att varje foto är till salu i två minuter, och det sista/högsta budet vinner utropet.

Bilden ovan visar Faye Dunaway på ett hotell i Beverly Hills, taget av Terry O'Neill. Det är värderat till mellan 10 och 15 000 dollar, ca 85-128 000 kronor.

Två foton tävlar om att bli det dyraste. Ett av Marilyn Monroe taget av Richard Avedon. Det är värderat mellan 50 och 70 000 dollar, ca 425-600 000 kronor. Samma värdering har bilden Punto de Fuga av Helena Almeida.

Läs mer här: http://www.ebay.com/clt/sothebys/upcoming

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av