Därför ska du vara medlem i en fotoklubb

I fotoklubbar kan du träffa andra fotointresserade människor och diskutera bildkritik, vara med i tävlingar och lyssna på föredrag. Och så är det ett toppensätt att bli en bättre fotograf.

Det finns runt 140 fotoklubbar i landet som är anslutna till Riksförbundet Svensk Fotografi, och gemensamt för dem alla är att likasinnade fotointresserade träffas för att samtala om bland annat bilder, teknik och utrustning.

Många fotoklubbar träffas en gång i veckan och har vanligtvis olika teman på programmet för att främja medlemmarnas utveckling inom dessa punkter. Bland aktiviteterna förekommer ofta feedback på bilder, föredrag med fotografer, utflykter till fotogeniska platser, utställningar och löpande utmaningar och tävlingar.

Allt detta kan bidra till att utveckla dig som fotograf. I Bonnier Digital FOTO har vi under de senaste två åren presenterat en rad av landets fotoklubbar, och vi kan lugnt säga att man tar väldigt många bra bilder i alla genrer och med en rad olika tekniker ute i klubbarna.

Riksförbundet Svensk Fotografis webbplats kan du se om det finns någon fotoklubb i närheten av dig.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av