goalkeeping in air

5 fotbollsbilder som vi gärna hade tagit själva

Vi värmer upp inför EM i fotboll med fem ikoniska fotbollsögonblick som vi gärna skulle ha velat fotografera.

8 juni 2016

Nu sätter EM i herrfotboll snart igång. Sveriges grupp är minst sagt småknepig (sade någon Italien?), men förhoppningsvis kan vi förvänta oss en massa fina upplevelser och snygga mål. Här har vi satt samma fem historiska fotbollsögonblick där vi hade önskat att vi själva satt nere vid planen med kameran i högsta hugg.

1. När Maradona tog hjälp av ”Guds hand”

Ett ögonblick som många fotbollsälskare minns, och det hade inte varit illa att vara på plats och fånga det ikoniska ögonblicket.

2. Zlatans cykelspark mot England

Zlatan har gjort många spektakulära och snygga mål i den svenska landslagströjan, men frågan är om inte det här målet på Friends arena som gav 4-2 mot England är det allra tjusigaste. Vi hade älskat att fotografera målet, eller nästan ännu hellre minen på den engelska kommentatorn som vi hör på det här klippet.

3. När David Beckham räddade England

Beckham skickade 2001 England till VM med ett snyggt frisparksmål tre minuter in på övertid, på drygt 27 meters håll, och vi önskar att vi hade kunnat fånga både tillslaget, målet och åskådarnas reaktion på en och samma gång.

4. När Higuita gjorde den berömda skorpionsparken

Något man aldrig hade sett förut var när den colombianska målvakten Rene Higuita spektakulärt parerade bollen genom att slänga sig fram och sparka bort den ovanför huvudet 1995 (1:15 in i klippet). Men vilken sekund det hade varit att fånga.

5. När Sverige tog VM-brons 1994

Vi hade tveklöst velat vara med i USA tillsammans med en riktigt bra kamera när Sverige lyckades säkra en bronsmedalj i VM 1994. Vi är många som minns de många fina målen, Ravellis spexande och den avslutande straffsparksläggningen mot Rumänien, och allt vore finfint att ha fått fotografera.

Om du själv ska ge dig ut och fotografera fotboll eller annan sport under sommaren kan du få hjälp av dessa tips vid sportfotografering

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av