Rävvalpar
Hej, världen!

Den finska fotografen Ossi Saarinen kommer nära inpå djuren i naturen, och i det nya numret av Bonnier Digital FOTO bjuder han på sina bästa tips.

© Ossi Saarinen

Nytt nummer: Så fotograferar du porträtt, tips för actionfoto och stort test av bildleverantörer på nätet

Ytterligare ett nummer av Bonnier Digital FOTO finns nu ute i butikerna, och det senaste numret är proppfullt av bland annat bra tips att dra nytta av vid fotografering av porträtt och sport, historier från fotografer som går ända till det möjligas gräns samt ett stort test av bildleverantörer på nätet.

13 september 2018 av Louise Hagemann

Fredag får du koll på de klassiska porträtten i naturligt ljus, lördag kan du ta steget vidare och fotografera i vackra miljöer, och söndag guidar vi dig igenom en studiosession hemma i vardagsrummet. 

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO nummer 14/2018 får du en helgkurs i porträttfotografering där du guidas genom olika aspekter av uppställningar, inställningar, praktik och utrustning.

Porträttfotograf
Perfekta porträtt

Bonnier Digital FOTOs Sarah Marie Winther har gett sig ut för att skapa den bästa porträttguiden till dig.

© Sarah Marie Winther

I samma nummer kan du läsa en intervju med Ossi Saarinen från Finland, som tillbringar varje ledig stund med att komma riktigt nära fåglarna i parken, rävarna i skogen och andra djur. 

Han delar också med sig av sina bästa tips med Bonnier Digital FOTOs läsare.

Ny säsong av Seasons – nu med björnar

Och inte minst är det nu dags för premiär på en ny säsong av Seasons i Fördelszonen – den här gången ska vi ut på jakt på björn i de finska skogarna, och det är både spännande och lärorikt.

Brunbjörn Seasons 3
Nära nallen

I videoserien Seasons fotograferar vi björnar i Finland. Få tips, inspiration och häftiga upplevelser i Fördelszonen.

© Morten Hilmer

I Bonnier Digital FOTO nummer 14/2018 kan du också läsa:

  • Ett stort test av bildtjänster på nätet – fotoböcker, planscher och bilder. Vi tar reda på var du får mest kvalitet för pengarna.
  • Om de sjövilda fotograferna som tar till extrema åtgärder för att åstadkomma en bra bild, oavsett om det gäller sprutande lava, frätande syra eller fritt fall från kilometers höjd.
  • 12 blixtsnabba och bombsäkra tips som ger bättre actionbilder, så att du kan fånga det rätta ögonblicket av cyklister, skateboardåkare, galopphästar och andra actionmotiv.
  • Recension av Fujifilm X-T100 – en kvalitetskamera till lågt pris.
  • Allt om att lägga fokus – de bästa metoderna, fokusfält och mycket mer.
  • En rad kurser, bland annat om bättre porträtt, tre actionbilder i en och personligt Lightroom-gränssnitt.
  • Historien bakom bilden av en uppseendeväckande kyss från 1979.
  • Och mycket mer.

Extra digitalt innehåll i Fördelszonen

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO – eller har en tidning som du har köpt i butiken – får också exklusiv åtkomst till Fördelszonen, Bonnier Digital FOTOs eget hörn av internet med massor av videokurser, guider, förinställningar, funktionsmakron med mera.

Den här gången kan du förutom den nya och spännande säsongen av Seasons, där du får följa med naturfotografen Morten Hilmer på björnjakt med kameran, också lära dig om hur du kan använda live view och byta ut bakgrunden på en bild i Photoshop.

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du genast läsa det nya numret på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här kan du dessutom läsa de senaste nio numren av Bonnier Digital FOTO.

Du får naturligtvis också omedelbart åtkomst till Fördelszonen, så att du kan de senaste videokurserna redan i dag.

Bonnier Digital FOTO nummer 14/2018

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av