Helikopterfoto från Dolomiterna i Norditalien.

Bilden från Dolomiterna i Norditalien är tagen ur en annan vinkel än vad de flesta väljer att fotografera ur. Tobias Hägg valde att fokusera på den här sidan av bergen för att få ett så bra ljus som möjligt i bilden.

© Tobias Hägg

Nytt nummer: Möt en av världens bästa drönarfotografer

I Bonnier Digital FOTO 2/2021 kan du läsa om landskaps- och drönarfotografen Tobias Hägg som ofta fotograferar världen ovanifrån. Du kan också läsa om alla de nya kamerafunktionerna och hur du använder dem.

25 januari 2021 av Redaktionen

I Bonnier Digital FOTO 2/2021 kan du läsa om den unga, svenska drönarfotografen Tobias Häggs omättliga längtan till att se världen ovanifrån. 

Hägg har gjort karriär som landskaps- och drönarfotograf, och nu berättar han om sina otaliga timmar i ödemarken där han tar de allra flesta av sina bilder.

På Instagram är han känd som Airpixels, och hans skarpa öga för komposition, ­färger och former har gett honom 600 000 följer och kunder som Google, Apple och Adobe.

I Bonnier Digital FOTO berättar Hägg om hur drönare och helikopterturer har gjort det möjligt för honom att fotografera en lång rad motiv som han alltid har drömt om.

Drönarfoto från Änok i Sverige.

Tobias har flugit över Änok med helikopter åtta gånger, och han uppskattar att han har tagit över 500 bilder av floddeltat ur olika vinklar. Om han är i området och vädret är bra, tar han alltid en tur, förklarar han.

© Tobias Hägg

Åtta nya kamerafunktioner du behöver ha koll på

Om du har en nyare kamera, har den sannolikt en rad intelligenta funktioner som gör det lättare att ta lyckade bilder. Vi går igenom hur de nya funktionerna fungerar, och vilka kameramärken som har dem.

Om du inte har full koll på t.ex. vad menypunkterna zebraränder, förinställningar, djurögon-fokus och Direct Manual Focus innebär, finns det alltså hjälp att hämta i Bonnier Digital FOTO 2/2021.

Illustration av kamerameny med nya funktioner.

Så ser en meny ut om vi lägger in alla de nya kamerafunktionerna i en enda kamera. I Bonnier Digital FOTO 2/2021 kan du se vilka kameramärken som har de olika funktionerna. 

© Bonnier DigitalFOTO

Det hittar du också i Bonnier Digital FOTO nummer 2/2021

  • Nyheter
  • Kurser
  • Läsarnas bilder
  • Redaktionen bästa bilder från 2020
  • 15 punkter där ACDSee slår Lightroom och Photoshop
  • Recensioner av Nikon Z 6II, DxO Photolab 4 Elite, Apple iPhone 12 Pro Max och många fler.
  • Digital FOTOs nördhörna: Slutarridåerna 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av