Landskap och fotografer i Island

Varje år reser omkring två miljoner turister till Island och väldigt många av dem har med sig en kamera. Vi reste norrut för att ta reda på om landskapen lever upp till all uppmärksamhet. 

© Bonnier Digital FOTO

Nytt nummer: Följ med oss på fototur till Island och möt kungen av landskapsbilder

I Bonnier Digital FOTO nummer 9/2020 har vi rest till fotografernas favoritö, Island, för att ta reda på om den lever upp till hajpen. Vi har även pratat med den garvade landskapsfotografen Gary Hart, och så visar vi hur du klarar fotoresan helt utan dator.

3 juni 2020 av Sarah Marie Winther

Årets nionde nummer av Bonnier Digital FOTO går i landskapets tecken. Vi har nämligen varit i Island med ryggsäcken full av kamerautrustning för att ta reda på om landskapen där uppe i norr lever upp till de senaste årens hajp.

I vårt stora reportage kan du läsa om platserna som imponerade mest på oss, utmaningarna som vi råkade ut för under tiden, och extrautrustningen som vi använde för att få landskapen att stråla ännu mer. 

Den här fotografen hade rest ända från New York till Island och var mycket nöjd med resan. 

Mät landskapens mästare

Du kan även läsa en stor intervju med den världsberömda fotografen Gary Hart. Han har under mer än fyra årtionden rest runt i de amerikanska nationalparkerna med sin kamera, och platserna till hans workshopar säljer slut så snart de tillkännages.

I Bonnier Digital FOTO 9/2020 får du följa med den garvade fotografen ut på uppdrag, och han avslöjar hemligheterna bakom sina spektakulära landskapsbilder.

Du kan även se Harts favoritutrustning och naturligtvis massor av hans bästa bilder. 

Gary Hart älskar månen – och han vill gärna komma så nära som möjligt. Den här bilden av fullmånen över är tagen på 900 mm. 

Det ingår också i Bonnier Digital FOTO 9/2020

  • Snygga till bilderna på resan – helt utan dator
  • Full fart – guide till halsbrytande actionmotiv
  • Kurser i Lightroom och Photoshop 
  • Läsarnas bilder
  • Vår frågelåda Fråga oss
  • Recensioner
  • Bonnier Digital FOTOs nördhörna: ISO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av