Fotograf med kamera i handen.

Vi var bland de första som fick prova Sonys nya spegellösa systemkamera, A7 IV.

© Bonnier Digital FOTO

Nytt nummer: Den nya Sony-kameran är ett kraftpaket med suverän autofokus

Bonnier Digital FOTO nr 18/2021 innehåller en stor recension av den efterlängtade Sony A7 IV, och vi kan redan nu avslöja att kameran inte gör någon besviken. Vi har också pratat med en rad framstående fotografer som vi tidigare har intervjuat i tidningen. Läs om hur fotograferna har klarat sig under pandemin.

18 november 2021 av Redaktionen

Det tog fyra år för Sony att utveckla efterföljaren till den storsäljande fullformatskameran A7 III, och vi var bland de första som fick prova den nya spegellösa systemkameran, A7 IV.

Vi har alltså fått vänta länge på Sony A7 IV, och därför var förväntningarna höga. 

Kameran har fått en större sensor på 32,7 megapixel, där föregångaren hade 24,0 megapixel. Dessutom har Sony försett kameran med fler finesser än vi vågade drömma om.

Du kan läsa den fullständiga recensionen av Sony A7 IV i Bonnier Digital FOTO nr 18/2021.

I Prylguiden finns hundratals recensioner av fotoutrustning. Där får du en snabb översikt som hjälper dig på vägen mot nästa fotoköp.

Sony A7 IV

Följefokusen är förbättrad och av samma typ som i A1, och utöver ögonfokusering för både djur och människor får vi nu även fågelögonfokus, den imponerande funktionen från A1. 

© Sony

Vad gör de nu? Och hur klarade de pandemin? 

I Bonnier Digital FOTO nr 18/2021 pratar vi med flera av de framstående fotografer som vi har intervjuat under det gångna året. Vi frågade hur de har klarat sig under pandemin och vad vi kan förvänta oss från dem i framtiden. 

Några har vänt ett märkligt år till sin fördel, medan en av världens bästa makrofotografer har ägnat sig åt kristaller och brinnande blommor.

I Bonnier Digital FOTO nr 18/2021 får du en kort uppdatering om vad några av världens bästa fotografer gör och vad du kan se fram emot. 

Här har Don Komarechka fotograferat en nyckelpiga omgiven av bladlöss. Bilden är tagen i ultraviolett ljus.

Tidigare i år pratade vi med Don Komarechka, och han har fortfarande fullt upp i sin imponerande makroverkstad – trots pandemin. 

Hans efterlängtade bok ”Macro Photography: The Universe at our Feet” har äntligen kommit ut och toppar försäljningslistan hos den världsberömda fotobutiken B&H Photo.

© Don Komarechka

Så skriver du ut dina egna fotoprylar med en 3D-skrivare

En 3D-skrivare kan skriva ut praktiskt taget allt, och på internet finns tusentals ritningar för unik fotoutrustning.

Även om 3D-utskrifter fick sitt stora genombrott på 1980-talet är det först på senare år som uppfinningen på allvar har blivit känd bland fotoentusiaster. 

3D-skrivarna har med tiden blivit mycket billigare och flera modeller har utvecklats specifikt för privat bruk. 

Det är många som har fått upp ögonen för de nya möjligheterna, inte minst nyfikna fotografer som älskar unika fotoprylar och ny teknik.

Hållare till objektivlock.

Vi skriver bland annat ut en hållare för objektivlock. En smart liten pryl som gör att vi aldrig tappar objektivlocket igen. 

© Bonnier Digital FOTO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av