Nya nationalparker i Norden

En av Nordens nyaste nationalparker ligger kring sjön Åsnen i Småland. Du kan läsa mer om den och tre andra i det senaste numret av tidningen.

© Shutterstock

Nytt nummer: Bli en bättre fotograf i naturen, i vattnet och i staden

I Bonnier Digital FOTO 12/2022 hittar du tips och knep som hjälper dig att ta bättre bilder i naturen, under vattnet och i stadsmiljö. Du kan läsa om de senaste nationalparkerna i Norden, hur man kan balansera dykning och fotografering och hur du bäst fångar imponerande arkitekturdetaljer i stora städer.

1 augusti 2022 av Redaktionen

Vissa älskar att ta bilder av vacker natur ute i våra nationalparker. Andra föredrar att fotografera den mörka stillheten man hittar under vattnet, och några älskar att ta bilder i den evigt omväxlande och dynamiska storstaden. 

I Bonnier Digital FOTO 12/2022 gör vi dig redo för allt detta, oavsett om du är nybörjare eller erfaren. 


Nordens nyaste nationalparker 

Sedan världens första nationalpark, Yellowstone i USA, instiftades 1872 har intresset långsamt blivit allt större för att skydda utvalda naturområden i hela världen. Alla dessa naturområden är också fantastiska platser att ta fantastiska bilder på.

I jakten på de största fotoupplevelserna glömmer vi ofta bort vårt eget närområde. I Norden växer listan med skyddade naturområden, och det är goda nyheter för naturfotografen. I Bonnier Digital FOTO 12/2022 får du tips på vart du kan åka nästa gång. 

Bisonoxe i Almindingen.

Listan över nationalparker i Norden har växtvärk – och här finns massor av spännande motiv att fotografera. 

© Shutterstock

Hemligheter på djupt vatten 

Svensken Alex Dawson tar fantastiska bilder under vattnet. Det inkluderar allt från de mörkaste grottorna till de ilsknaste hajarna. Även om han har varit i hela världen har han fortfarande en förkärlek för att dyka i Norden, där det finns överraskande många bra platser att utforska under vattnet. 

Läs hela intervjun med honom i Bonnier Digital FOTO 12/2022 och få reda på mer om de fantastiska undervattensbilder man kan ta i Norden.

Dykare i översvämmad gruva

Äventyrsgruvan i Tuna-Hästberg är en gammal, övergiven järngruva där man numera kan dyka. 

© Shutterstock

Arkitektonisk skönhet

Stadsmiljöer är inte bara råa betongbyggnader som saknar charm och detaljer. I staden kan man ta snygga, kreativa och tekniskt skarpa bilder som både är roliga att ta och imponerande att titta på. 

I Bonnier Digital Foto 12/2022 kan du läsa om hur du kommer igång med att fotografera arkitektur. Det är en genre som är förhållandevis enkel att komma igång med, eftersom motiven sällan rör sig ur fläcken. 

© Shutterstock

Det här får du också i Bonnier Digital FOTO 12/2022

  • Vi svarar på frågor om DSLR och jpeg/råformat.
  • Test: Hög kvalitet till låga priser
  • Recensioner: DJI Mini 3 Pro, Leica M11, Canon RF 800mm F5.6L IS USM och många fler
  • De viktigaste tipsen när du filmar
  • Läsarnas bilder: Vi utser och kommenterar de bästa bilderna som läsarna skickat in.
  • Nyheter: Nytt objektiv kan se runt hörn
  • Fördelszonen: Gratis motivkort som ger dig bättre bilder – direkt i fickan
  • Årets läsarprojekt 2022 – 8:e nomineringen 
  • Kurser i Lightroom, Elements och Photoshop i Fördelszonen

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av