Läs också

Leta fram din bästa bild som passar till temat

Månadens bild

Kvinna med paraply i mörker

Canons nya fototävling kommer sannolikt att locka många fotoentusiaster – man kan nämligen vinna utrustning till ett värde på över 150 000 kronor. 

© Canon/Lorenz Holder

Canon lanserar ny tävling för ambitiösa amatörfotografer

Tävlingen har fått namnet Redline Challenge, och bland annat Canon-utrustning för över 150 000 kronor står på spel.

26 mars 2021 av Sarah Marie Winter

Är du sugen på en utmaning – och kanske också ny förstklassig kamerautrustning? Då ska du läsa vidare här, för Canon har precis presenterat en helt ny tävling.

Tävlingen heter Redline Challenge, och den ska inspirera och motivera fotoentusiaster över hela världen till att utmana sig själva, tänka kreativt och komma igång med att fotografera. 

Tävlingen kommer att löpa över lång tid med olika teman. Det första temat är "Light in the dark", alltså ljus i mörkret – om det så handlar om stadens neonskyltar, stjärnor, porträtt eller ljusmålning. 

Billampor som har gjorts oskarpa med lång slutartid

Det finns flera goda skäl till att delta i Canons nya fototävling. Nedan kan du läsa om den härliga utrustningen som står på spel. 

© Canon/Lorenz Holder

Häftiga priser på spel

Om du lyckas vinna tävlingen, kan du sannolikt utan att tveka lägga ut dina gamla fotoprylar på Blocket. Första pris består nämligen av ett komplett fotopaket till ett värde på över 150 000 kronor, som du kan användas för att utvecklas ytterligare som fotograf.

Paketet består av en Canon EOS R5, ett RF 15-35mm F2.8L, ett RF 28-70mm F2.8L, ett RF 70-200mm F2.8L, en Speedlite EL-1-blixt och en imagePROGRAF PRO-1000 fotoskrivare.

Vinnaren får dessutom ett personligt fotouppdrag av den prisbelönta Canon-ambassadören Lorenz Holder – samt råd och vägledning av fotografen för att kunna klara av det.

Du kan skicka in upp till 20 bilder per utmaning, och bilderna behöver inte vara tagna med en Canon-kamera.

Sista datum för att skicka in sina bidrag till den första utmaningen är den 31 maj, och du kan skicka in bidrag på Canons webbplats här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av