Fördelszonen bjuder på e-böcker, guider och mycket mer

Varje fredag kommer nytt, attraktivt innehåll i Fördelszonen.

© Bonnier Digital FOTO

Därför ska du testa Fördelszonen

Fördelszonen är fylld till brädden med attraktivt innehåll i form av program, guider, videor och e-böcker som bara väntar på att bli utforskade av dig.

26 september 2022 av Redaktionen

Fördelszonen är vårt exklusiva universum för prenumeranter, där du hittar massor av bra digitalt innehåll som du kan använda fritt, eftersom det ingår i din prenumeration på Bonnier Digital FOTO. 

Där kan du bland annat ladda ned program som vanligtvis kostar pengar. Du får också massor av lärorika videor och e-böcker som hjälper dig att ta bättre bilder, praktiska fickguider och annat innehåll till dig och din kamera. 

Nytt innehåll läggs ut hela tiden, och du behöver bara skapa en profil för att komma igång.

Med andra ord handlar Fördelszonen om allt med anknytning till foto, och det finns material om inställningar, fototeknik och bildbehandling så att du får ut ännu mer av din hobby.

Om du prenumererar på Bonnier Digital FOTO men ännu inte har en profil i Fördelszonen, kan du snabbt skapa ett konto. Du behöver bara skapa en profil med ditt prenumerationsnummer här, så är du igång och kan ta del av allt det häftiga innehållet.

Om du ännu inte har en prenumeration kan du starta en till ett bra pris här

Så här enkelt skapar du en profil i Fördelszonen

Klicka här för att skapa en profil.

Ange ditt prenumerationsnummer samt postnumret som är kopplat till din prenumeration. Klicka på Skapa profil.

Utifrån ditt prenumerationsnummer fylls dina uppgifter i automatiskt. Om vi inte har uppgifterna kan du ange dem själv.

Ange ett lösenord som du vill använda när du loggar in i Fördelszonen. Klicka på Bekräfta profil. Nu är du inloggad och har tillgång till allt innehåll.

Så hjälper Fördelszonen dig

Fördelszonen är proppfull med digitalt innehåll som ingår i din prenumeration på Bonnier Digital FOTO. Nedan kan du läsa om en del av allt som väntar på dig. 

När du vill få ut mer av din kamera

Om du har bra koll på kamerainställningar och funktioner i din utrustning kan du ta ännu bättre bilder. I Fördelszonen hittar du bland annat e-böcker som hjälper dig att få ut det bästa av kameran och fototillbehören, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren fotograf med massor av bilder bakom dig. 

I den här e-boken går vi igenom de viktigaste tillbehören och hjälper dig att använda dem optimalt

Vi har även videoserien Kameraskolan där vi går igenom kamerans knappar och funktioner. I videorna berättar vi på svenska hur du ställer in olika kameramärken, och så visar vi vad de olika funktionerna används till. 

Kameraskolan är uppdelad i moduler som går igenom olika ämnen, och varje modul består av fyra till nio videor. I lektionerna går vi igenom allt från grundläggande handhavande av kameran till hur du anpassar kameran efter dina behov på bästa sätt.

Nedan kan du se ett litet klipp från en av lektionerna i Kameraskolan. Du kan se alla avsnitten här.

Du hittar också många e-böcker, fickguider och artiklar som kan hjälpa dig att lyfta dina bilder till nästa nivå.

När du vill lära dig bildbehandling

Med bildbehandling på datorn kan du justera på detaljnivå och få dina foton att se ut som i verkligheten eller skapa häftiga effekter. Här kommer Fördelszonen in i bilden.

Du hittar e-böcker med tips och steg för steg-kurser, och du kan hämta praktiska sammanställningar av kortkommandon som du själv kan skriva ut och ha liggande vid datorn.  

I Fördelszonen visar vi exakt hur du ska göra i exempelvis Lightroom för att förbättra en bild som denna, där den ursprungliga bilden syns till vänster medan vår justerade bild är till höger.

I Fördelszonen får du även videor där vi visar hur du får ut det bästa av Photoshop Elements, Lightroom och Photoshop. Här går vi igenom både grundläggande och mer avancerade funktioner. Vi hjälper dig också att använda de bästa gratisprogrammen.

Nedan kan du se klipp från vår grundkurs i Photoshop Elements, där vi bland annat berättar hur du får ut mesta möjliga av programmets råkonverterare.


Du kan också hämta tillägg till Lightroom och Photoshop, så att du med några få klick kan använda vår bildbehandling på dina egna foton. I videon nedan kan du se exempel på justeringar som du kan lägga till i dina egna foton med ett enda klick i Photoshop.

När du ska fotografera ett visst motiv

I Fördelszonen hittar du även temapaket som hjälper dig att bli en ännu bättre fotograf. Temapaketen innehåller material av olika slag, bland annat artiklar, e-böcker och videor som guidar dig från början till slut och lär dig hur du lyfter dina bilder till en högre nivå.

Vi har också ett stort urval av fickguider som hjälper dig var du än är.

Fickguiderna är smarta små guider med inställningar för specifika motiv eller för olika kameramärken. Fickguiderna kan du själv skriva ut, klippa ut och vika ihop. Sedan kan du lägga dem i fotoväskan eller plånboken så att de alltid finns nära till hands.

I Fördelszonen får du bland annat fickguider som hjälper dig att ta bättre bilder av makro, under den blå timmen och vid utomhusporträtt. 

En av Bonnier Digital FOTOs fickguider

© Bonnier Digital FOTO

När du är intresserad av nya prylar

Fördelszonen är också platsen för dig som funderar på att köpa ny utrustning. 

Vi bevakar ständigt marknaden, och när det kommer nya produkter är vi på hugget. I Fördelszonen hittar du recensioner av allt från kameror och objektiv till kameraväskor och fotostativ. Till skillnad från recensionerna i tidningen kan man i Fördelszonen även se våra testbilder, som vi tog när vi testade kamerorna och objektiven. 

Recensionerna läggs ut i Fördelszonen när de är klara. Det innebär att du kan läsa dem där långt innan de publiceras i tidningen. 

Det här får du i Fördelszonen:

 • Kameraskolan
 • E-böcker
 • Programvara
 • Fickguider
 • Temapaket
 • Motivkort 
 • Videor
 • Nyheter
 • Tävlingar
 • Recensioner 
 • Webbinarier 
 • Nytt innehåll varje vecka 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av