Ultratunn modell fångar nattens alla motiv

Fujifi lm lanserar Finepix Z700EXR, som har prisvinnande teknik och en jättestor lcd-skärm på hela 3,5 tum som man kan navigera runt på genom att peka med fingertopparna.

26 maj 2010

I segmentet med supertunna fickkameror är det senaste tillskottet Z700EXR från Fujifilm. Modellens metallhus är bara 1,6 cm tjockt, så det glider lätt ner i fickan.

Kameran kombinerar ett FUJINON-objektiv med 5x optisk zoom och en upplösning på 12,0 mega-pixlar. Man kan spela in videoklipp i HD-upplösningen 1280 x 720 pixlar och överföra dem via en kabel till alla HD-förberedda tv-apparater. Högsta ISO-värdet vid full upplösning är 3200, och funktionen Dual Image Stabilisation är avsedd att minimera skakoskärpa vid fotografering.

Om man vill ta stadsbilder i svag belysning kan man använda funktionen Pro Low-light Mode, som lättar upp bilderna vid höga ISO-värden med en ny teknik. Höljet på framsidan har en vågformad design som även sätter på och stänger av kameran när man öppnar och stänger den. Den stora pekskärmen på 3,5 tum har en upplösning på 460000 punkter, och man kan använda den till att komponera bilder, fotografera och visa bilder bara med hjälp av pekfingret.

Det går att dela upp skärmen i flera delar och bläddra igenom sina bilder med fin överblick. Fujifi lm har även introducerat den nya funktionen Facebook/YouTube Easy Upload, som förbereder bilderna för uppladdning på nätet så fort man kommer hem till datorn. Här använder man programmet MyFinePix Studio.

Kamerans ansiktssökning kan identifiera upp till åtta ansikten. Fujifilm Z700EXR kostar 2995 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av