Panasonic Lumix DMC-FX35

Panasonic Lumix DMC-FX35

Lumix DMC-FX35 är en elegant kamera. Bildstabiliseringen är en av de bästa i testet, och kamerans 4x optisk zoom börjar vid imponerande 25 mm.

14 oktober 2008

Kamerorna i Panasonics Lumix-serie brukar vara snygga, och DMC-FX35 är inget undantag. Den är elegant och kompakt och väger bara 168 gram. Avvägningen mellan tekniken och den snygga designen är bra.

16:9 format

FX35 har en upplösning på 10,0 megapixlar och 4x optisk zoom, som täcker 25–100 mm. Kameran har därmed testets näst kraftigaste vidvinkel, vilket kommer väl till pass när man ska ta exempelvis landskapsbilder. Man kan också välja att fotografera i formatet 16:9, så att bilderna passar till en bredbilds-tv. Det är också fint att man kan spela in video i en HD-upplösning på 1 280 x 720 pixlar. Dessutom är den inbyggda optiska bildstabiliseringen bland de bästa i testet.

Kraftfulla och mättade färger

Kameran bjuder på kraftfulla färger med en hög mättnad. Röda och gröna nyanser får ett fint djup, men blå områden, t.ex. en molnfri himmel, drar för mycket åt turkos. Skärpan är bra i mitten av bilderna, men längst ut i bildhörnen blir det sämre. Objektivet från Leica ger nästan ingen missteckning. Kontrasten är fin i alla motiv, och exponeringen är perfekt till och med när man fotograferar svåra motiv i motljus. Bildbrus börjar synas vid ISO 400. Reaktionstiderna är relativt långa, och skärmen är förhållandevis liten. Den inbyggda blixten är svag men har fem inställningsmöjligheter.

Slutsats

Lumix DMC-FX35 är en elegant kamera. Bildstabiliseringen är en av de bästa i testet, och kamerans 4x optisk zoom börjar vid imponerande 25 mm. Bildkvaliteten är fin överlag, med kraftfulla färger och minimal missteckning. Blixten är svag.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av