Nikon Coolpix S550

Nikon Coolpix S550

Med stort zoomomfång, lågt pris och snygg design kan det inte gå helt fel. Men Coolpix S550 lever först og främst på sitt yttre, för trots den fina upplösningen och den kraftiga zoomen är bildkvaliteten inte så bra som man kunde önska.

11 september 2008

Nikon Coolpix S550 Med stort zoomomfång, lågt pris och snygg design kan det inte gå helt fel. Men Coolpix S550 lever först og främst på sitt yttre, för trots den fina upplösningen och den kraftiga zoomen är bildkvaliteten inte så bra som man kunde önska.

Coolpix S550 har flera kvaliteter som tilltalar många konsumenter. Den är snygg, billig och tar bra bilder utan att man behöver göra så mycket mer än att rikta kameran åt rätt håll och trycka på utlösarknappen. Kameran är lätt att förstå sig på. Det går snabbt att ladda det lilla batteriet, men det räcker bara för 200 bilder. Ett extra batteri kost ar 375 kronor.

S550 är bara 2,2 cm tjock och passar fint i de flesta fickor, men den platta formen medför en sämre ergonomi. Höger hand har inte mycket att gripa tag i, så när man fotograferar i svagt ljus utan blixt blir bilderna ofta skakiga. Skärmen på 2,5 tum håller bra kvalitet. Ljusstyrkan är rätt bra, men den kan behöva ökas när man fotograferar i solsken.

Kamerans menyer är på svenska. De är lätta att läsa och mycket överskådliga. De backas upp av MODE-knappen, där fotografen kan välja bland foto, video, ansiktssökning, 14 motivprogram samt kamerainställningar.

Les hele artiklen i DIGITAL FOTO nr. 14/2008

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av