JVC Everio GS-TD1

Den första videokameran som kan spela in 3D-filmer i Full HD GER EN SÅ BRA BILD ATT MAN MÅSTE SLÄPAS FRÅN TV:N. Men är 2D-inspelningarna också något att komma med?

9 september 2011

JVC:s kamera ser ut som ett litet rymdskepp med sin osedvanligt kantiga design med kylfl änsar avbrutna av band där skärmen är påhängd. Baktill sitter en rad knappar i ring runt en större knapp med blått ljus och påskriften 3D. Genom att trycka här växlar man mellan inspelning i 2D eller 3D. Designen ger ett ovanligt bra och rätt fast grepp om kameran.

Skärmen är tryckkänslig, och det är här man sköter den. Vissa av symbolerna är dock rätt små. Det tog t.ex. tid att hitta skjutreglaget där man växlar mellan uppspelning och tagning. Det är fiffigt att skärmen kan visa 3D utan glasögon, men med skärmen inställd på 3D halveras ljusstyrkan. Då blir det omöjligt att se vad som händer i solljus. Samtidigt har skärmen i 3D-läget en liten betraktningsvinkel, då det syns skuggeffekter. Och tyvärr hackar bilden en del vid panorering. Det går dock att visa skärmbilden utan 3D-effekt när man spelar in i 3D.

Betyg: 88%

Läs mer Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 13 som finns i butik nu.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av